ברחבי העולם חוגגים היום (שבת) את יום החלב הבינלאומי: יותר מ-40 מדינות מציינות בשלל אירועים את חשיבותו של אחד המשקאות העתיקים בהיסטוריה האנושית. ומה קורה בישראל, "ארץ זבת חלב ודבש"?

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

ישראל מתוארת במקרא 21 פעמים כ"ארץ זבת חלב ודבש" - ולא סתם. 130 אלף פרות ישראליות מתגוררות ב-750 רפתות והן מייצרות 1.53 מיליארד ליטר חלב בשנה.

כמה מוצרי חלב צורך ישראלי? (צילום: חדשות)
כמה מוצרי חלב צורך ישראלי? | צילום: חדשות

הפרה הישראלית היא שיאנית העולם בתנובת חלב: 12 אלף ליטר בשנה לעומת 8,000 בלבד של הפרה ההולנדית המפורסמת. גם הישראלים עצמם לא מאכזבים - האזרח הממוצע צורך כ-52 ליטר של חלב ניגר ומשקאות חלב בשנה.

שיאנית תנובת החלב: הפרה הישראלית (צילום: 123RF, חדשות)
שיאנית תנובת החלב: הפרה הישראלית | צילום: 123RF, חדשות

ומה קורה בגזרת מוצרי החלב? בעשורים האחרונים החלו המקררים במרוכלים בישראל להתמלא ולהתרחב ועל המדף ניתן למצוא היום עשרות סוגים של מעדני חלב. ובמקרה אם תהיתם - הישראלי הממוצע צורך כ-22 ליטרים של יוגורטים ומעדנים בשנה.

קוטג' או גבינה לבנה? (צילום: Nati Shohat/FLASH90, חדשות)
קוטג' או גבינה לבנה? | צילום: Nati Shohat/FLASH90, חדשות

נתון שיפתיע רבים הוא שרוב הישראלים מעדיפים דווקא גבינה לבנה על פני הקוטג', מהמותגים הישראלים המפורסמים. במחלקת הגבינות הקשות - המלכה של המקרר הישראלי היא הגבינה הצהובה.