משחקי הכסא מפלסטיק: העוזי היה הראשון. נשק עברי לתפארת. אמנם קנה קצר וסובל מפליטה מוקדמת, אבל הכלי הקטן הלם להפליא את ישראל הצעירה והשובבה - ובעזרתו השגנו את הגדול בניצחותינו. טנק המרכבה היה השני, 60 טון של עוצמה וכוח השמדה. נכון, לא ניצחנו איתו אף מלחמה - אבל רבים טוענים שהוא הטנק הטוב בעולם והכי טוב, שיש לו מזגן.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו   

כיפת ברזל כבר שייכת למילניום השלישי - נשק הגנתי לגמרי, אבל הטכנולוגיה - על חלל. בלעדיה כבר מזמן היינו בתוך הביוב של ג'בליה. והיום, יש לנו פנאי למלחמות פניות ויש לנו את הנשק המושלם: כסא כתר מפלסטיק.

לכסא של ישראל קוראים ב"כתר", דגם "קלאב". 25 מיליון חתיכות יוצרו ממנו עד היום - כולן ממכונה אחת ביקנעם. אימפריית הפלסטיק התחילה במפעל קטן ביפו. יוסף סגול, שעלה מטורקיה, ייצר שם מסרקים לשיער. בשנות ה-80 עבר הניהול לבן סמי, והוא בא עם הרעיון לייצר כסא.

היום זה נראה מובן מאליו, אבל מדובר בחידוש ישראלי - כסא שלא מורכב מחלקים, אלא נוצק בחתיכה אחת. "התחלנו בניסיונות", מספר צביקה זק, מנהל מרכז החדשנות ב'כתר', "בהתחלה יצאו לנו כיסאות כמו ג'לי עם הרגליים, אי אפשר היה לשבת ואי אפשר היה להוציא אותם מהמכונה. לאחר שהקונספט וההנדסה נפתרו, יצאנו עם זה לשוק הישראלי".

כסא כתר פלסטיק‎ (צילום: החדשות)
צילום: החדשות

34 שנים אחר כך - הכסא הזה בכל מקום: בטרסים ממלכתיים ובליל הסדר, בחינה ובשבעה, בגן הילדים ובמרכז הליכוד. כשב"ידיעות אחרונות" שאלו ביום העצמאות 'מה ישראלי בעיניך?', הסופרת והמאיירת דניאלה לונדון-דקל הכתירה את כסא 'כתר'. "קודם כל הוא נורא פרקטי, יש בו משהו לא מתייפייף, הוא מכוער גם. "אבל מה שאני הכי אוהבת בכתר פלסטיק זה שהוא יותר חורים מאשר כסא. גם לישראלים יש משהו כזה שהם עושים מכלום משהו".

כתר הפכה לחברה של 5,000 עובדים בארץ ובעולם, מכניסה מיליארד ו-400 מיליון דולר בשנה. וגם היום: הכסא הוא המוצר הכי נמכר שלה בישראל. עם השנים קמו חיקויים רבים לכסא של המדינה ועם הזמן גם קמו לו מתחרים רציניים. ומה קורה אם הכסא נשבר? "אם הוא נשבר אנחנו מחליפים אותו. לא להוריד על הראש של מישהו כדי שיישבר".

צפו בכתבה המלאה מתוך "אולפן שישי"