N12
פרסומת

בכיר בהתנחלויות נגד לוסי איוב

ראש מועצת מטה בנימין שלח מכתב חריף למנכ"ל תאגיד השידור ובו מתח ביקורת על "החרמת יו"ש באירווזיון". לטענתו, יש לגנות את המנחה לוסי איוב שהסבירה מדוע הצילומים לא הגיעו לשטחים בטענה: "לא היה עניין"

פורסם: | עודכן:
מנחת האירוויזיון, לוסי איוב
צילום: פלאש 90, חדשות
הקישור הועתק
מנחת האירוויזיון, לוסי איוב
מנחת האירוויזיון, לוסי איוב | צילום: פלאש 90, חדשות

האירוויזיון ממשיך לייצר מחלוקות: ראש המועצה האזורית מטה בנימין שבשומרון, ישראל גנץ, שלח היום (שישי) מכתב אל מנכ"ל תאגיד השידור, אלדד קובלנץ, ובו תקף את מגישת התחרות לוסי איוב. זאת על רקע סוגיית צילומי ה"גלויות" של הנבחרות, סרטונים קצרים המשודרים במהלך התחרות, שנערכו בכל רחבי הארץ אך לא הגיעו אל יהודה ושומרון. במכתבו התרעם גנץ על "החרמת" האזור באופן מודע ומכוון, ואף טען בחריפות כי התבטאות של המנחה בנושא והיעדר הגינוי עליה מוכיחים ש"אין מקום להמשך קיום התאגיד".

במכתב, הנושא את הכותרת "החרמת יהודה ושומרון באירוויזיון", פנה ראש המועצה ישירות אל קובלנץ ופירט את טענותיו נגד מנחת האירוע. "ב-16 במאי נערך ריאיון ב'כאן רשת ב', תחנה הפועלת תחתיך, עם מנחת האירוויזיון העובדת גם בתאגיד השידור הציבורי, לוסי איוב", כתב. "במהלך הריאיון נשאלה איוב מדוע לא שולבו צילומים מיהודה ושומרון, ולתדהמתי ענתה כי 'לא היה עניין'". עוד הדגיש גנץ כי "ניסיון שאלה נוסף מצד המראיין נענה בהתעלמות מוחלטת".

"על פי דבריה נראה כי תאגיד השידור התעלם במודע ובמכוון משילוב צילומים מרחבי יהודה ושומרון, שכידוע לך מהווים כרבע משטח מדינת ישראל", טען ראש המועצה. "התנהלות מפלה זו גורמת לפגיעה קשה בפוטנציאל התיירות לבנימין ולשאר הרשויות ביהודה ושומרון - תוך פגיעה דוחה בתושבים".

במהשך דבריו פנה גנץ לטון חריף יותר, עד לכדי טענה כי לתאגיד השידור אין זכות קיום. "התבטאות המנחה שלא זכתה להתנערות מצדך מוכיחות כי אין מקום להמשך קיום גוף ציבורי הממומן מכספי משלמי המיסים של מאות אלפי אזרחים המתגוררים ביהודה ושומרון. עדיף שתקציבי העתק המופנים לתאגיד יושקעו בחינוך, בבריאות ובתרבות לכל אזרחי ישראל".