לוחמי מג"ב לא האמינו כשנכנסו לפני חודש וחצי לחדר האוכל החדש בבסיס האימונים של מג"ב, בסא"ר, הסמוך למעלה מכמש. חדר האוכל שודרג לאחרונה לטובת הלוחמים ומותאם לכ-700 סועדים ביום. חדר האוכל, שמפעילה חברת "מבושלת", מציע שלוש ארוחות ויותר מ-2,000 מנות ביום. במג"ב טוענים כי מעבר לעיצוב שמזכיר אולם אירועים, גם האוכל שודרג ואפילו הטירונים של מג"ב יאכלו את ארוחת הצהריים שלהם בחדר האוכל ולא בשטח האימונים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

מג"ב פרסמו תמונות של חדר האוכל החדש בעמוד הפייסבוק שלהם וזכו לתגובות רבות ממאות לוחמים בהווה שהעלו מור"קים על המנות הקודמות שהיו מקבלים.

בסא"ר הוא בסיס האימונים של מג"ב ובסיס הקבע של גדוד הטירונים של החיל. מלבד הטירונים מתאמנות בו מדי יום יחידות משטרה רבות, ומתבצעים בו קורסים והכשרות. זהו הבסיס עם שטחי האש הגדולים ביותר במשטרת ישראל.

חדר האוכל החדש שת מג"ב (צילום: דוברות מג"ב, חדשות)
צילום: דוברות מג"ב, חדשות
חדר האוכל החדש שת מג"ב (צילום: דוברות מג"ב, חדשות)
צילום: דוברות מג"ב, חדשות
חדר האוכל החדש שת מג"ב (צילום: דוברות מג"ב, חדשות)
צילום: דוברות מג"ב, חדשות

ניצב משנה ערן ברזילי, רמ"ח את"ל מג"ב אמר: "אנו מוצאים קשר ישיר בין מצב רוחו של הלוחם וההשקעה שלו בטירונות ובאימונים לבין איכות האוכל, נראות חדר האוכל ובככל כל חווית הארוחה שכיום נמצאת כמה רמות מעל הממוצע בבסיסים. כל הרעיון וההשקעה הגדולה בעיצוב ובשיפוץ באו כדי לשפר את השהייה של הלוחמים בבסיס האימונים מתוך אמונה אמיתית שלוחם טוב הוא לוחם שטוב לו, וטוב מתחיל באוכל בוודאי שבשלב הטירונות. זו מהפכה שלא הייתה מתרחשת לולא צוות האת"ל - לוגיסטיקה, בינוי ומטבח - אנשים מסורים שמחויבים לתהליך ועושים הכל כדי לתת את השירות הטוב ביותר ללוחמים".

ניצב משנה רם קאחו, מפקד הבסיס במכמש אמר: "בסיס האימונים של מג"ב הוא המקום הראשון שבו דורכים מאות הלוחמים החדשים של מג"ב בשנה. העובדה שכבר בארוחה הראשונה הם נחשפים להשקעה וליצירתיות שלנו מהווה עבורם מה שאנו מגדירים "נחיתה רכה". רגע אחרי שהם עוזבים את הבית לשירות משמעותי ומאתגר אנחנו מצליחים לספק להם תחושה של בית ואכפתיות. אנו במג"ב משקיעים משאבים רבים בהענקת סביבת אימונים תומכת שמשפיעה על מצב רוחם של הלוחמים".

ליצירת קשר עם הכתבת: avivitm@ch2news.co.il