N12
פרסומת

הרוח חשפה: מגילת העצמאות בתוך עץ‎

בקום המדינה הוטמן עותק של מגילת העצמאות בין שורשיו של עץ ברוש בתחום בקיבוץ דגניה א'. 70 שנים אחרי, נפל אותו עץ במהלך הסערה החורפית והמפתיעה לפני שבועיים והתגלה האוצר שאיש לא ידע על קיומו

גיא ורון
פורסם:
המגילה שהסתתרה בין השורשים
צילום: דוברות המועצה האזורית עמק הירדן
הקישור הועתק
המגילה שהסתתרה בין השורשים
המגילה שהסתתרה בין השורשים | צילום: דוברות המועצה האזורית עמק הירדן

עותק עתיק של מגילת העצמאות נמצא הבוקר (שני) בשורשי עץ בעמק הירדן. הסופה שתפסה אותנו במפתיע לפני כשבועיים זרעה הרס רב בכל מקום אליו הגיעה, אך בעקבות קריסת עץ בקיבוץ דגניה א' נמצא העותק שהוטמן במקום עוד בשנת 1948.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בין שורשי הברוש שקרס, נמצאה המגילה בתוך מבחנה אטומה שהייתה שם מאז קום המדינה. המגילה התגלתה במקרה, במהלך מאמצי פינוי העץ בידי שניים מחברי הקיבוץ שניקו את השורשים באמצעות זרנוק מים.

בין השורשים: הכלי בו אוחסנה המגילה
בין השורשים: הכלי בו אוחסנה המגילה | צילום: דוברות המועצה האזורית עמק הירדן



השניים הבחינו לפתע "במשהו עגול שביצבץ מתוך גושי העפר שנאחזו בשורשים". המגילה שהתגלתה נשמרה במצב מצוין הודות לכך שהייתה סגורה בתוך צנצנת מסוג שהיה נהוג לשמר בה בעבר פוחלצים. עם זאת, למרות מצבה הטוב של המגילה, אין כוונה לפתוח את המבחנה, וזאת בשל העובדה שיש עותק אחר של המגילה ששמור בארכיון הקיבוץ.