משפחות רבות מבקשות להעתיק את חייהן ליישובי עוטף עזה: מאות משפחות חדשות עברו בשנה האחרונה לשדרות, ורבות נוספות מבקשות להיקלט ביישובים קטנים בעוטף עזה - ויש אפילו רשימת המתנה. שמונה משפחות נקלטו בכיסופים, שבע בכרם שלום, ההרחבות של היישובים יתד ואבשלום מתמלאות, וגם בשלומית, בני נצרים ונווה נקלטות עשרות משפחות בזמן האחרון.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"בפעם הראשונה שהגענו לקיבוץ התוודענו לאנשים מקסימים, ומשהו באווירה הרגיש לנו כל כך נכון. לא לקח הרבה זמן להבין שזה בדיוק המקום שבו אנחנו רוצים לגדל את הילדים שלנו", סיפרה משפחה שעברה לאחרונה לאחד מיישובי העוטף. "פשוט התאהבנו ברעיון לגור בעוטף דווקא בימים האלה ולמרות המצב הרגיש. אנחנו לא גיבורים, וכן, יש חששות. סכנות יש בכל מקום. בסופו של דבר החלטנו ללכת עם הלב".

משפחה נוספת תיארה: "אנחנו עברנו לכאן לפני כמה חודשים. בשבת הראשונה אחרי שהגענו, מייד אחרי הקידוש היה צבע אדום והילדים כל כך התרגשו שיש אזעקה ורצו לממ"ד. הם פתחו 'מחנה', סדינים ומשחקים והיו ממש מבסוטים. יש כמה שריפות שהגיעו ממש קרוב אלינו והילדים יצאו עם הצינור והיו ממש בעניין".

כרם שלום (ארכיון) (צילום: דורון הורביץ , פלאש 90)
כרם שלום (ארכיון) | צילום: דורון הורביץ , פלאש 90


לפני חמישה ימים פרסמנו ב"חדשות Online" כי למרות התקופה המתוחה העוברת על יישובי העוטף הכוללת ירי פצצות מרגמה וגילוי מנהרת טרור גדולה, 7 משפחות חדשות נקלטות בקיבוץ כרם שלום, כ-50 מטרים בלבד מגדר הגבול.

מיד אחרי צוק איתן הקיבוץ חווה התמוטטות קשה, גם מבחינה כלכלית וגם וחברתית. הקיבוץ כמעט התפרק, ומי שנשאר נאבק במצב הביטחוני המתוח, שלא עזר להביא עוד משפחות צעירות שיחזקו את החברים.

"אנחנו מאוד מתרגשים", הוסיף תושב נוסף בכרם שלום. "זה הניצחון האמתי והתשובה שלנו לחמאס. הם בונים רקטות אנחנו ממשיכים לפרוח ולגדול ולבחור בחיים ולגדל ילדים ולפצח ולהרחיב את הקהילה שלנו".