ד"ר דוד אפלבוים ובתו נאוה נרצחו בפיגוע ב"קפה הלל" בירושלים, יחד עם עוד 5 ישראלים, ביום שבו היא הייתה אמורה להתחתן ב-9 בספטמבר 2003. אפלבוים רק רצה לשבת ולדבר עם בתו, כמה שעות לפני הרגע המרגש בחייה. אך מן הפסקת הקפה שלהם הם לא חזרו. בני המשפחה שמתמודדים עם האובדן עושים זאת השנה גם בעזרת פרויקט הנצחה מיוחד. הם מצליחים להחיות רגעים של יקיריהם שאינם בין החיים בסרט מצויר.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

זו השנה השביעית שבה מגזין האינטרנט של "בית אבי חי" מוביל את מיזם ההנצחה הייחודי "פנים.יום.זיכרון". הפרויקט רותם את טכנולוגיות האנימציה למלאכת החייאת רסיסי זיכרון מחייהם של חיילים שנפלו ושל נרצחים בפעולות איבה. במסגרת העבודה על הפרויקט נפגשים בני המשפחות השכולות עם יוצרי האנימציה.

הרגעים האחרונים המיוחדים של דוד ונאוה קיבלו חיים בסרט "חסד" של היוצרת סיון קידרון. הסרט מתאר את ערב חתונתה של נאוה: כאשר כולם עסוקים בהכנות האחרונות ליום הגדול, ההתרגשות בשיאה, נאוה ואביה יוצאים ביחד לקנות קפה בכדי לפנק ולרענן את השותפים בהכנות לחתונה. 

מהיר ולא צפוי

"הסיפור של נאוה ודוד אפלבאום הפך לי את הבטן", אומרת יוצרת הסרט קידרון. "זו טרגדיה טעונה ונוראה שכן היא נוגעת גם באסון כפול של אב ובתו וגם באסון שקורה יום לפני החתונה המיוחלת שלה. מה שנגע בי יותר מהכל בסיפור הזה זו ההתהפכות של הגורל באופן מהיר ולא צפוי".

נאוה אפלבוים ז"ל (צילום: באדיבות המשפחה)
נאוה אפלבוים ז"ל | צילום: באדיבות המשפחה
דוד אפלבוים ז"ל (צילום: באדיבות המשפחה)
דוד אפלבוים ז"ל | צילום: באדיבות המשפחה

את הסרט בחרה קידרון ליצור בצבעי שחור-לבן בלבד "כדי להדגיש את ההתהפכות הזו. מה שמתחיל בהיר ונקי הולך והופך כהה ככל שהסרט מתקדם".

יטבת פייראיזן-וייל מנהלת המיזם מבית אבי חי מתארת את תהליכי העשייה של סרטי האנימציה כמסע אל הזיכרון. "החשש הגדול של כל מי שאיבד אדם יקר לו הוא הפחד לשכוח", היא אומרת. "משפחות שכולות פתחו בפנינו את לבן וסיפרו לנו על אהובים שאינם, שיתפו ברגעי היום-יום, בכל אותן אלפי התרחשויות אגביות של ארוחות ערב, שיחות נפש, צפייה משותפת במשחק כדורסל, חלומות כמוסים, רומנטיקה וצחוק". בבית אבי חי מקווים שסרטי ההנצחה הללו יהפכו לחלק מהזיכרון הלאומי.