N12
פרסומת

בגלל סגירת חולות: "האלימות גברה"

מפקד משטרת שרת טען בדיון בוועדת הפנים של הכנסת כי מאז סגירתם של מתקני השהייה חולות וסהרונים, מורגשת עלייה ברמת הפשיעה ברחובות. "ב-2017 הייתה הרבה הרתעה מנהלית כי הייתה היכולת לשלוח לסהרונים ולחולות", סיפר

דפנה ליאל
פורסם:
מתקן חולות (ארכיון)
צילום: רויטרס, חדשות
הקישור הועתק
מתקן חולות (ארכיון)
מתקן חולות (ארכיון) | צילום: רויטרס, חדשות

אלימות ברחובות: נציג המשטרה, סנ"צ צחי שרעבי, מפקד תחנת שרת בדרום תל אביב, אמר היום (שני) בדיון בכנסת כי מאז סגירת מתקני המעצר בסהרונים ובחולות - מורגשת עלייה ברמת האלימות: "הם מבינים שאין יכולת לאכוף".

את הדברים אמר קצין המשטרה הבכיר בדיון שנערך בוועדת הפנים של הכנסת בנושא תקנות הכניסה לישראל. "בתקופה האחרונה יש עליה בעבירות אלימות, שוד ותקיפה חמורה היחס לשנה קודמת", אמר. "ב-2017 הייתה הרבה הרתעה מנהלית כי הייתה היכולת לשלוח לסהרונים ולחולות".

בחודש מרס האחרון נסגרו שערי מתקן השהייה חולות בנגב. מתקן חולות הוקם בסוף שנת 2013 מתוקף שרשרת החלטות ממשלה והחוק למניעת הסתננות, במטרה להקל על ריכוזי המסתננים ומבקשי המקלט בערים.

ביותר מארבע שנות הפעילות של המתקן שהו בו יותר מ-13 אלף בני אדם לתקופות שונות. שהו בו גברים בלבד ותקופת השהייה המקסימלית בו קוצרה בהתאם להחלטת בית המשפט העליון ועמדה על 12 חודשים.