"לא יכול להמליץ לחבוש כיפה" (צילום: רויטרס, חדשות)
68% מהנוער בארץ נחשף לאנטישמיות | צילום: רויטרס, חדשות

68% מבני הנוער בישראל מדווחים כי נחשפו לאנטישמיות באינטרנט, כך עולה מסקר שנערך על ידי הליגה נגד השמצה בישראל ומכון גיאוקרטוגרפיה. הנתונים מצביעים על ירידה בחשיפה לתוכן אנטישמי: בסקר זהה שנערך ב-2016 נמצאו כי 84% מבנות ובני הנוער דיווחו על חשיפה לאנטישמיות באינטרנט וברשתות החברתיות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

מהסקר, שנערך בקרב גילאי 15-18, עולה כי רבע מהנשאלים דיווחו כי נתקלו באנטישמיות בטוויטר או בפייסבוק לפחות פעם בחודש. 58% מהנסקרים דיווחו כי נחשפו לתוכן הנ"ל בפייסבוק שנותרה הפלטפורמה העיקרית עליה מדווחים בני הנוער. בסקר שנערך בשנת 2016 דיווחו 76% מבני הנוער על חשיפה לתוכן אנטישמי בפייסבוק. יוטיוב הפך לפלטפורמה השנייה בגודלה: 46% מהנשאלים דיווחו כי נחשפו באתר לתוכן אנטישמי.

החשיפה של בני הנוער לקריקטורות, תמונות וסמלים אנטישמיים נמצאת גם היא בירידה: מהסקר עולה כי 71% מבני הנוער נחשף לסוג זה של תוכןלעומת 75% ב-2016 ו-80% ב-2014.

בני הנוער נשאלו גם בנוגע לדעותיהם על סוגים שונים של התבטאויות והאם הן נחשבות אנטישמיות: 89% ציינו כי לגעתם הכחשת זכות הקיום של ישראל היא אנטשמיות, 86% חושבים כי חרם על מדינת ישראל הוא אנטישמי ו-76% ציינו כי "תיאוריות קשר" (קונספירציות) הנוגעות לכוונת ישראל או הציונות לשלוט במערכת הגלובלית היא הן אנטישמיות.

"מדובר בחדשות מעודדות" אומרת  מנכ"לית הליגה נגד השמצה בישראל קרול נוריאל. "עם זאת, בני נוער ישראלים רבים עדיין חשופים בצורה משמעותית לשנאה אנטישמית ברשתות החברתיות. יש בבירור עבודה רבה שחברות המדיה החברתית צריכות לעשות על מנת לעקוב, לחסור ולהסיר תוכן אנטישמי".

הסקר נערך בקרב מדגם של 500 בני נוער יהודים, בגילאי 15-18, עם טעות דגימה מירבית של 4.4%.