אלאור אזריה יחזור לשאת נשק?
למשרד לביטחון פנים הגיעה השבוע פנייה שלבטח תחולל סערה. למרות שהורשע בהריגת מחבל מנוטרל בחברון, ח"כ נאוה בוקר העבירה לשר ארדן בקשה לאפשר לאזריה לקבל רישיון ולשאת נשק בשל איומים שקיבלו הוא ומשפחתו - מהחמאס והג'יהאד האיסלמי. "נתונים להטרדות ואיומים"



בקשה חריגה: למרות ההרשעה בהריגת מחבל מנוטרל בחברון, חברת הכנסת נאוה בוקר העבירה היום (שני) פנייה לשר לביטחון פנים גלעד ארדן ובה בקשה לאפשר לאלאור אזריה לקבל רישיון ולשאת נשק - בשל איומים שקיבלו הוא ומשפחתו מגורמי טרור.
את הבקשה העבירה חברת הכנסת לידי המשרד לביטחון פנים ובה נכתב: "הוא ובני משפחתו נתונים לאיומים והטרדות מזה כשנתיים. לפני מספר ימים פורסמה בפייסבוק תמונה בה אקדח מוצמד לראשו של אלאור. אבקשך לאפשר את מתן הרישיון לנשיאת נשק וזאת חרף הרשעתו בפלילים". ח"כ בוקר הוסיפה במכתבה: "יודגש כי מדובר בלוחם מצטיין, אפשר לאלאור להגן על עצמו".
בסביבתו של אזריה טוענים כי חייו שלו ושל בני משפחתו נמצאים בסכנה. לדבריהם, הג'יהאד האיסלמי והחמאס שיגרו מכתבים ובהם קליעים של רובה M-16. חברת הכנסת נאוה בוקר אמרה: "אני חושבת שלכל אדם יש את הזכות להגן על החיים שלו, לכן פניתי לשר לביטחון הפנים שיאפשר לו לשאת נשק". את ההחלטה צפוי לקבל השר לביטחון פנים גלעד ארדן בעצמו.

מהמשרד לביטחון פנים נמסר בתגובה: "הבקשה צריכה להיות מוגשת על האזרח בעצמו - וכשתוגש, תיבחן בהתאם".
לפני כחודש, לאחר 9 חודשי מאסר, שוחרר החייל דאז אלאור אזריה מהכלא הצבאי לאחר שריצה שני שלישים מעונשו. אזריה נכנס לכלא באוגוסט 2017, לאחר שהורשע בהריגת מחבל בחברון בחודש מרס 2016.