אילוסטרציה (צילום: דוברות המשטרה, חדשות)
בוטלה החובה לשאת רישיונות בנהיגה | צילום: דוברות המשטרה, חדשות

מצמצמים בירוקרטיה: ועדת הכלכלה אישרה היום (שלישי) תקנה חדשה אותה הוביל שר התחבורה ישראל כץ, לפיו לא יהיה יותר צורך להחזיק רישיון נהיגה ורישיון רכב בעת הנהיגה. התקנה תקפה לכלי רכב פרטיים, רכב מסחרי עד 3.5 טון וכלי רכב דו גלגליים. התקנה צפויה להיכנס לתוקף במהלך החודש הקרוב.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

על פי התקנות כיום, חלה חובה על הנהגים להחזיק ברשותם רישיון נהיגה ורישיון רכב בעת הנהיגה. הקנס על אי החזקת רישיונות ברכב עומד כיום על 100 שקלים. עם כניסת התקנות לתוקף, יוכלו הנהגים להחזיק ברשותם אחד מאמצעי הזיהוי הבאים: תעודת זהות, דרכון ישראל או רישיון הנהיגה.

נציגת משרד התחבורה, עו"ד תמר פרידמן, הסבירה כי כיום רישיון הרכב מונפק ל-10 שנים והכוונה היא לעבור לרישיון עם תוקף ארוך אף יותר, עד לגיל 70 שבו צריך לעבור בדיקות רפואיות, שכן המגמה היא לעבור למאגרים מעודכנים.

לדבריה, מאגרי המידע של משרד התחבורה ישקפו למשטרה את המידע המלא על הנהג באמצעות המחשב, ללא צורך ברישיון. לכן, הסבירה עו"ד פרידמן, מבקש משרד התחבורה לתקן את התקנה כך שהחובה להחזיק רישיון נהיגה תבוטל ובמקומו יוכל הנהג להחזיק את הרישיון או תעודת זהות או דרכון. עם זאת, הדרישה לשאת תעודת ביטוח או רשימת תנאים נשארת על כנה.

נהגים ברכבים שמשקלם מעל 3,500 ק"ג יחויבו להמשיך לשאת את רישיון הנהיגה לתקופה של שנה אחת נוספת, ושנה לאחר כניסת התקנות לתוקף היא תחול גם עליהם כך שגם הם יהיו פטורים מהחובה לשאת רישיון רכב.

שר התחבורה ישראל כץ ציין כי התקנה החדשה תצמצם את הבירוקרטיה לציבור הנהגים, ותחסוך מהם קנסות מיותרים. "ביטול החובה להחזיק רישיונות נהיגה ורכב בעת הנהיגה, יחסוך מהנהגים גם את הצורך בהנפקת כפל רישיונות נהיגה ורכב, ויסייע למשטרה במלאכת הזיהוי והאכיפה של הנהגים בכבישים", אמר השר כץ.