המענה של המשטרה לתיעודי אזרחים? פרויקט מצלמות הגוף של המשטרה יוצא לדרך: בתום מרכז שניהלה המשטרה, נקבע כי החברה הזוכה במכרז היא "בינת תקשורת". החברה תספק למשטרה כ-8000 מצלמות, לרבות ציוד נלווה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

תהליך ההצטיידות וכניסת המצלמות לשימוש המשטרה יחל בקרוב, ובמהלך השנה הקרובה 8000 שוטרי סיור, תנועה, שיטור עירוני ושיטור רגלי בכל רחבי הארץ במצלמות גוף אישיות. "מהלך זה יסייע להגברת השקיפות בפעילות השוטר ולחיזוק אמון הציבור במשטרה", נמסר.

הפרויקט יצא לדרך לפני שנתיים ביוזמת השר לביטחון הפנים גלעד ארדן והמפכ"ל רוני אלשיך. עוד במהלך הפיילוט שהסתיים בתחילת שנת 2017, בוצע מחקר מלווה שבדק את השפעת המצלמות על שוטרים ואזרחים. ממצאי המחקר הצביעו על כך שנרשמה ירידה של כ-35% בתלונות הציבור. בנוסף נמצא כי מצלמות הגוף הן "כלי משמעותי" בשקיפות של פעילות המשטרה, וגורם מרסן של כלל המעורבים במפגשי שוטרים עם אזרחים.

"פרויקט בקנה מידה עולמי"

במהלך הפיילוט נעשתה עבודת מטה שבחנה את כלל ההיבטים הנוגעים לשימוש במצלמות הגוף, תוך לימוד מהנעשה במשטרות בעולם. המכרז פורסם לפני כשנה, ובמהלך התקופה הזו ביצע מנהל הטכנולוגיות של המשטרה (מנ"ט) סקר טכנולוגי נרחב כדי לבחון מוצר טכנולוגי המתאים לצרכיה הייחודיים של המשטרה בארץ.

בין דרישות המכרז היו יצירת ממשק "מקצה לקצה" ללא מגע יד אדם, שיחבר את מצלמות הגוף אל מערכות המחשוב המשטרתיות, המבצעיות והחקירתיות כאחד, תוך שמירה על תו תקן מחמיר בתחום אבטחת המידע, ללא יכולת מחיקה ועריכת החומר.

"לאור מורכבותו וחשיבותו של הפרויקט, נרתמו כלל מערכי משטרת ישראל על מנת לקדם את הפרויקט ועמידתו בדרישות וצרכי משטרת ישראל", נמסר ממנהל הטכנולוגיות של המשטרה. "פרויקט זה נחשב לפורץ דרך בחיבור חומרי התיעוד למערכות המחשוב המשטרתיות וביניהן מערכת 'דרך המלך' (מחשוב בניידות) ומדובר בפרויקט בקנה מידה עולמי. קבענו כי על כל מציע במכרז, להיות נציג בלעדי בישראל של הדגם המוצע מטעם יצרן המצלמות ולעמוד ברף הדרישות והצרכים של המשטרה ביחס לפרוייקט".