הפרקליט הצבאי הראשי, שרון אפק (צילום: Roy Alima/Flash90, חדשות)
תא"ל שרון אפק: "להיות מודל לחיקוי" | צילום: Roy Alima/Flash90, חדשות

הפרקליט הצבאי הראשי, תא"ל שרון אפק, שעלה בתקופה האחרונה לכותרות בעקבות פרשת אלאור אזריה, עולה היום (רביעי) לכותרות דווקא בגלל חייו האישיים. בריאיון לביטאון לשכת עורכי הדין סיפר אפק כי הוא הומוסקסואל - והפך לקצין המטכ"ל הבכיר הראשון שיצא מהארון. "מעולם לא הרגשתי שהנטייה המינית שלי הייתה שיקול בקבלת החלטות לגביי, וטוב שכך", הוא אומר. "חשוב מבחינתי לשמש מודל לחיקוי".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"מאז תחילת שירותי בצה"ל מעולם לא נתקלתי ביחס מפלה לרעה או מיטיב על רקע נטייתי המינית", הוא מוסיף. "כשהייתי קצין צעיר הזמנים היו אחרים, וחששתי שהדבר יפעל נגדי ושבאמת אתקל בתקרת זכוכית. לשמחתי, הדבר לא עורר עניין מיוחד כלל, ומעולם לא הרגשתי שהנטייה המינית הייתה שיקול בקבלת החלטות לגביי, וטוב שכך".

עוד מוסיף אפק כי חשוב לו לשמש כמודל לחיקוי בשל נטייתו המינית. "חשוב מבחינתי לשמש מודל לחיקוי. צעירות וצעירים רבים מאוד שנמנים עם הקהילה הלהט"בית נמצאים על סף גיוס לצה"ל או משרתים בצה"ל. גם היום, בשנת 2017, אנחנו נתקלים בגילויי בורות ושנאה לאחר. חשוב לי שאותם צעירים וצעירות ידעו שאין בצה"ל תקרות זכוכית שמגבילות אותם. הצלחתם תלויה בהם, ובהם בלבד. אפשר להגיע לפסגת הפירמידה, איש איש בתחומו לפי יכולתו וכישוריו. צה"ל הוא צבא העם, הוא מחבק את כל מי שרוצה לתרום ולהתפתח בו, ואשמח אם רבות ורבים ילכו בדרכי".

"המשפט נוהל באופן שקול, מקצועי ונטול פניות"

בריאיון התייחס אפק גם לפרשת אלאור אזריה, ששמה אותו בכותרות בתקופה האחרונה ועוררה סערה בחברה הישראלית. "אני שלם לחלוטין עם הדרך שבה נהגנו בפרשת אזריה, והדבר בא לידי ביטוי ברור גם בהכרעת הדין בעניינו של החייל", הוא אומר. "כשנודעו פרטי האירוע, היה ברור לחלוטין שנדרשת חקירת מצ"ח. ממצאי החקירה העלו שאזריה ירה במחבל מנוטרל, ללא הצדקה מבצעית ולא מתוך תחושה של סכנת חיים, אלא בתגובה לכך שהמחבל דקר את חברו קודם לכן. בנסיבות אלו חובה היה ומוצדק היה להגיש כתב אישום בעבירה חמורה של הריגה".

"מוצדק היה להגיש כתב אישום על הריגה" (צילום: עזרי עמרם, חדשות 2)
"מוצדק היה להגיש כתב אישום על הריגה" | צילום: עזרי עמרם, חדשות 2



עוד מוסיף אפק כי לא בכדי קבע בית הדין הצבאי כי "מבחינת האינטרס הציבורי קמה חובה על הפרקליט הצבאי הראשי להורות על הגשת כתב האישום, וזאת שעה שמעשיו הנטענים של הנאשם פגעו לכאורה בערכים מוגנים, צבאיים וציבוריים כאחד, של קדושת החיים וטוהר הנשק". "חרף האווירה הטעונה המשפט נוהל באופן שקול, מקצועי ונטול פניות. לא נתנו לוויכוח הציבורי ולרעשי הרקע להשפיע על השיקולים המקצועיים ועל קבלת ההחלטות. צוות התביעה הצבאית נהג ביושר ובממלכתיות, וביצע את מלאכתו נאמנה".

למרות הביקורת, אומר אפק כי הוא אינו סבור שההחלטה פגעה באמון הציבור במערכת המשפט הצבאית. "אמנם היו חלקים בציבור שלא אהבו את ההחלטה וביקרו אותה. ביקורת היא דבר בריא, איננו חסינים מביקורת ואיננו מבקשים חסינות כזו. ועדיין, אני מאמין שהציבור הרחב מבין היטב שזו החלטה שהתקבלה על ידי מערכת מקצועית, עניינית ובלתי תלויה. המשפט נוהל באופן מעמיק ויסודי כדי לרדת לחקר האמת. לטעמי בהכרעת הדין של בית הדין המחוזי שלובות קביעות ראויות ומשמעותיות, שמכבדות את מערכת המשפט בצה"ל ובמדינת ישראל, ורק מחזקות את האמון בה".