עורר את הסערה הגדולה ביותר. גל הטרור (צילום: הלל מאיר - TPS)
פיגוע בירושלים, ארכיון. | צילום: הלל מאיר - TPS

הישראלים מפחדים ומסכימים: "הקם להורגך השכם להורגו". לפי "מדד השלום" החודשי של אוניברסיטת תל אביב והמכון הישראלי לדמוקרטיה, מרבית האוכלוסיה היהודית בישראל מסכימה עם הרב הראשי הספרדי שטען כי "מצווה להרוג מחבל שמגיע עם סכין". רק 30% מהציבור היהודי הביעו התנגדות לאמירה לעומת 66.5% שתמכו בה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

התמיכה באמירה זו מזנקת בקרב הציבור החרדי (94%) והדתי (89.5%), אך זוכה לתמיכה משמעותית גם בקרב הציבור היהודי-חילוני בישראל (52%). עם זאת, יותר ממחצית הנסקרים היהודים מאמינים כי לא הולם שרבנים יביעו כלל עמדה בנושאים ביטחוניים מסוג זה.

על אף הירידה במספר פיגועי הטרור בתקופה האחרונה, 69% מהיהודים ו-76% מאזרחי ישראל הערבים, חוששים שהם או מישהו מהאנשים הקרובים להם ייפגעו. החשש גבוה יותר בקרב מצביעי הימין (74%) לעומת מצביעי השמאל (59%). כשנשאלו האם בכדי להילחם ביעילות בטרור מותר להתעלם מזכויות אדם ואזרח 41% הסכימו, בקרב בוחרי ימין התמיכה עלתה ל- 61%.

בנוסף, נראה כי הציבור הישראלי מאמץ את העמדה אותה הביע גם ראש הממשלה נתניהו, לפיה הטרור העולמי והטרור הפלסטיני הם חלק מאותה תופעה: 64% מהנשאלים היהודים ו-55.5% מכלל הנסקרים השיבו כי הם מסכימים עם הטענה לפיה "טרור הוא טרור", לעומת רק 29.5% מהציבור היהודי ו-35.5% מכלל הנשאלים שהסתייגו ממנה.

סוגיה אחת בה הציבור הישראלי עדיין חצוי היא סוגיית הסיוע הבינלאומי: 48% מהישראלים מאמינים כי כדי להלחם בהצלחה בטרור ישראל יכולה להסתמך על עצמה בלבד ולוותר על סיוע בינלאומי, ואילו 46% מהם מאמינים שלא ניתן לוותר על שיתופי פעולה במלחמה נגד הטרור.