למרות שהיועץ המשפטי של עיריית ירושלים אסר את קיומם של אירועי "יום סטודנט" לחרדים באופן שיחצוץ בין גברים לנשים, מתברר כי באירוע עצמו אכן התקיימה הפרדה כזו. ההפרדה בוצעה החל משלב הכניסה למתחם ונמשכה באירוע עצמו, בו הוצבה מחיצה שחורה גדולה בין אזור הנשים לאזור הגברים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

באירוע שהתקיים ביום ראשון בבירה, השתתפו בין 1,500-2,000 סטודנטים חרדים ודתיים. האירוע התקיים חרף זעמם של סטודנטים חילוניים על סכום הכסף שהוקצב לאירוע שנחשב כאלטרנטיבי. בתיעוד שהגיע לידי חדשות 2 Online ניתן לראות את המאבטח במקום מסרב להכניס את הבנים לתוך האזור שיועד לבנות בלבד.

היועץ המשפטי של העירייה, עו"ד אלי מלכה, שם סוף למריבה, והודיע כי ללא קשר לסכסוך על הקצאת הכספים לא תתקיים הפרדה, בין אם על ידי חציצות, שלטים או בידוק ביטחוני בכניסה. "איסור ההפרדה תקף גם במקרים שהציבור עצמן מעוניין בכך", אמר עו"ד מלכה.

"היועץ המשפטי של עיריית ירושלים כתב מפורשות שאסור לעירייה לממן אירועים בהפרדה", אמרה חברת מועצת העיר לורה ורטון (מרצ) לחדשות 2 Online. "גם בג"ץ כבר קבע במספר פסקי דין שאסור לקיים הפרדה מגדרית במרחב הציבורי. אך כידוע, ראש העיר חושב שהוא מעל החוק ולכן נתן הוראה לממן ולקיים את האירוע". ורטון, שהגיעה לאירוע, העידה כי "כפי שראיתי במו עיניי, היתה הפרדה, היו סדרנים שהפרידו בין גברים ונשים והוצבה מחיצה פיזית במקום".

"מדובר באירוע היסטורי"

יחד עם זאת, בעיר נשמעו קולות שהביעו תמיכה בקיום האירוע במתכונתו. "כמי שהיה באירוע - אני מציע שנסתכל על חצי הכוס המלאה - על האירוע כאירוע היסטורי", אמר חנן רובין, חבר מועצת העיר ומחזיק תיק הצעירים, המשפחות והסטודנטים מתנועת "התעוררות". "זה אירוע שאיפשר לראשונה לסטודנטים חרדים לחגוג את היותם כאלו המשתלבים בחברה הישראלית ועדיין שומרים על זהותם ועל תפיסת עולמם ולא לחפש סיבות מיותרות למלחמה".

מהעירייה בחרו שלא להתייחס לטענות ההפרדה בניגוד לעמדת היועץ המשפטי ומסרו כי "גם השנה ביום ירושלים קיימה העירייה אירועים רבים ומגוונים המיועדים לעשרות אלפים מקרב ציבור הסטודנטים שהיו מוצלחים מאוד. אנו שמחים שכל אחת ואחד יכול לבחור לחגוג לפי רצונו ללא הגבלה כלשהי".