הדיון היום (שלישי) בכנסת בפרשת חטופי תימן קיבל תפנית אישית, כשלא פחות מארבעה חברי כנסת חשפו כי גם בני משפחתם היו קורבנות של הפרשה. "אמי ילדה בבית היולדות ומשום מה אמרו לה שהילדה מתה", סיפרה ח"כ נאווה בוקר (ליכוד) שחשפה אתמול בעמוד הפייסבוק שלה לראשונה את סיפור משפחתה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"אמי דרשה לראות את הבת שלה, לראות גופה ולהביא אותה לקבורה וזה לא קרה", הוסיפה בוקר. "הרופאים אמרו לה שלוקחים את הגופה לנתיחה, כל מיני תירוצים שונים ומשונים. אני לא יכולה לדעת אם היום היא חיה או באמת נפטרה אבל גופה לא הייתה, לא הייתה קבורה, לא הייתה הלוויה ואמי חזרה הביתה אחרי הלידה בידיים ריקות, בלי בת".

חשפה את סיפורה האישי. ח"כ בוקר (צילום: חדשות 2)
מה עלה בגורל אחיה ואחותה? ח"כ בוקר | צילום: חדשות 2

גם ח"כ יואב בן צור (ש"ס) סיפר את סיפורה של משפחתו ואף הפתיע כשתאר כיצד לקראת סוף חייו, הצליח דודו למצוא את בתו שנעלמה לפני שנים. "דודי שפר עליו מזלו לקראת סוף חייו. הוא הצליח בדרך לא דרך למצוא את בתו הבכורה ציפורה שהייתה מאומצת אצל משפחה", סיפר ח"כ בן צור. "הם הצליחו בתחנונים רבים לראות את בתם לעשר דקות והבת אמרה להם 'אני לא רוצה לראות אתכם יותר, אני לא רוצה לסבך את החיים שלי".

"אני נושא איתי סיפור משפחתי של דודי ודודתי שכבר הלכו לעולמם", תאר ח"כ יוסי יונה (המחנה הציוני). "היית להם ילדה בשם ציפורה שחלתה בצהבת ושכבה בבית החולים. היא הייתה בשלבי החלמה מתקדמים ודודתי באה להניק אותה יום לפני שנעלמה. ביום שלמחרת ביקשו ממנה לבוא לקחת את בתה הבריאה מבית החולים וכשהגיעה לבית החולים אמרו לה 'ילדתך מתה'".

אין תמונה
יום אחד הייתה בריאה ולמחרת נעלמה. ח"כ יו

כששאלה דודתו של ח"כ יונה כיצד ייתכן שאתמול עוד הניקה את בתה הבריאה, פשוט ענו לה "סליחה גבירתי ילדתך מתה". "היא מתארת באופן מצמרר את הריצה שלה בין החדרים השונים של בית החולים למצוא את בתה", הוסיף ח"כ יונה. "והילדה הזו נעלמה. כמו במקרים רבים ציפורה מגיעה לגיל 18 ומקבלת צו גיוס, למשפחה הזו יש אחות במקום כלשהו בעולם, והם רוצים לדעת מה עלה בגורלה".

מעידה בפרשה. ח"כ קורן (צילום: אוהד רומנו, חדשות)
בין מובילות המאבק. ח"כ נורית קורן | צילום: אוהד רומנו, חדשות

"גם אצלי במשפחה יש לי דודה שלקחו לה את הילד אחרי הרבה שנים שהיא לא ילדה", סיפרה ח"כ נורית קורן (ליכוד) ממובילות המאבק. "זה פשוט פשע. אני לא יכולה לחשוב איך לוקחים לאמא את הילד? איך יכול להיות?"

90% מהציבור: לחייב את המדינה להסיר את החיסיון

על רקע הדיון בכנסת מעלה סקר חדש של מכון "מדגם" בהנהלת ד"ר מינה צמח כי 60% מהציבור סבור שהממסד הפוליטי הנוכחי פועל להסתיר את נסיבות פרשת ילדי תימן שנעלמו. לפי הסקר שנערך השבוע עבור ערוץ הכנסת, 16% מהציבור סבור ההיפך. לאור ההחלטה להאריך את החיסיון על הפרוטוקולים של פרשת ילדי תימן החטופים, 90% מהציבור סבור שיש לחייב את המדינה להסיר את החיסיון שהטילה ועדת החקירה ולפרסמן כעת. 5% מהנשאלים ענו ההיפך.

"אמא לא אישרה". אילוסטרציה (צילום: באדיבות ארכיון שפילברג)
נותרו תעלומה. ילדי תימן | צילום: באדיבות ארכיון שפילברג

ועדת חוק, חוקה ומשפט של הכנסת התכנסה היום לדון בפרשת ילדי תימן החטופים - זאת לאחר שהפרשה שבה ועלתה מחדש לכותרות בשבועות האחרונים עקב הדיון אודותיה בתכנית "פגוש את העיתונות". עקב כך, דורשים רבים בציבור ובמערכת הפוליטית לחשוף את הפרוטוקולים של ועדת החקירה - ומקווים כי צעד זה יוביל לחשיפת האמת.

"זה כתם, זה גידול על החברה הישראלית", אמר שר הרווחה לשעבר, ח"כ מאיר כהן (יש עתיד). "אני מנסה לחשוב מה היה קורה היום אם אמא הייתה נכנסת ללדת ולמחרת היו מודיעים לה שבנה או בתה נפטרו וכשתבקש עדויות לכך - כלום, שום דבר. לנתק ילדים מהורים? זו תופעה שמקפלת בתוכה הרבה מאוד גזענות".

"הטילו חסיון על הפרוטוקולים לשבעים שנה, וזו גזענות היסטורית", אמרה חברת הכנסת זהבה גלאון (מרצ). "אבל מה שקורה היום הוא בגדר גזענות ישראלית נוכחת. אם הפרוטוקולים ימשיכו להעלות אבק בגנזך - זה תחזוק הגזענות. חשוב להבין אם הייתה פה שיטה. מדובר במספר בלתי נתפס של ילדים, ואם הייתה כאן יד מכוונת זה פשע שכוון כלפי קבוצות באוכלוסייה".

"אין מסמכים על מה שאירע שם, נראה שמישהו ניסה להחליק את זה, רב הנסתר על הגלוי", הוסיף ח"כ כהן. "רק שיפתחו ארכיונים יהיה אפשר באמת להתמודד עם השאלה הזו. אני פונה לראש הממשלה - אתה לא אחראי למה שקרה אז, אנחנו לא יודעים מי כן אחראי ומי נתן את ההוראה, אבל אנחנו כחברי כנסת אלא שאחראים לכך היום".