N12
פרסומת

שוער מכבי תל אביב ישתתף במשחק העונה

בית המשפט המחוזי בתל אביב הכריע ולאחר שעות של דיונים דחה את ערעור בית הדין של ההתאחדות לכדורגל שביקשה כי עונשו של שוער מכבי יכנס לתוקף כבר הערב. משמעות ההחלטה: ראיקוביץ' יוכל לשחק במשחק העונה מול הפועל באר שבע - ועד לסוף העונה

בן מיטלמן
פורסם:
סופי: ראיקוביץ' ישחק במשחק העונה
צילום: רועי אלימה, פלאש 90
הקישור הועתק
סופי: ראיקוביץ' ישחק במשחק העונה
סופי: ראיקוביץ' ישחק במשחק העונה | צילום: רועי אלימה, פלאש 90

בית המשפט המחוזי החליט כי שוער מכבי תל אביב פרדראג ראיקוביץ' יוכל להשתתף במשחק העונה הערב (שני) מול הפועל באר שבע. בהחלטתו, השופט איתן אורנשטיין, ביטל את החלטת בית הדין של ההתאחדות לכדורגל. עונשו של השוער ייכנס לתוקף רק בחודש יוני, מה שאומר שהוא יהיה רשאי לשחק עד סוף העונה.

בשבוע שעבר, במהלך ההתפרעויות בתום משחק הכדורגל בין בני סכנין למכבי תל אביב, דחף שוערה של מכבי ראיקוביץ', את מאמנה של בני סכנין אבוקסיס, והפיל אותו על הדשא. יומיים לאחר המשחק דן בית הדין של ההתאחדות לכדורגל את ראיקוביץ' לעונש השעיה של שלושה משחקים.

נציגי מכבי תל אביב טענו כי ראיקוביץ' לא קיבל הגנה משפטית כנדרש וערערה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בדרישה להוציא צו מניעה ארעי להחלטת בית הדין ולדחות את עונש ההשעיה. בית המשפט קיבל את טענות הקבוצה והחליט שעל ההתאחדות להחזיר את תשובתה עד יום שלישי הקרוב.

הקטטה במשחק מול סכנין
הקטטה במשחק מול סכנין | צילום: רועי אלימה, פלאש 90

החלטה זו של בית המשפט לא יצאה לבסוף לפועל לאחר שההתאחדות לכדורגל התעקשה לדון בעניינו של השוער כבר היום. לכן התאספו אנשי בית המשפט המחוזי וקיבלו את החלטתם - שעות ספורות בלבד לפני ששתי הקבוצות עולות להתמודדות המכריעה.

פרסומת

במהלך הדיון מתח המועדון התל אביבי ביקורת קשה על ההתאחדות ועל כך שהשוער הסרבי בן ה-20 לא זכה לייצוג משפטי. השופט שמע את טענות הצדדים ויצא לקבל את החלטתו. לאחר ששקל את טיעוניהם של הצדדים קבע השופט כי ראיקוביץ' ישותף במשחק החשוב מול באר שבע.

משמעות ההחלטה משמחת מאוד את אוהדי מכבי ת"א שכן כמעט כולם סבורים שגורל האליפות מונח על כף המאזניים בהתמודדות שתצא לדרכה הערב בשעה 20:55 באצטדיון בלומפילד בתל אביב. ניצחון של הצהובים יצעיד אותם למקום הראשון, בעוד שהפסד או תוצאת תיקו תקדם את האדומים מבירת הנגב צעד משמעותי מאוד לאליפות ראשונה אחרי ארבעה עשורים.

תגובת ההתאחדות לכדורגל:

״ההתאחדות לכדורגל מכבדת את פסיקת כבוד השופט אורנשטיין, ותלמד את ההחלטה על היבטיה המשפטיים כדי להחליט על דרך פעולתה העתידית בנושא״.