משעה עצמו. מסיקה, ארכיון (צילום: פלאש 90  , מרים אלסטר)
משעה עצמו. מסיקה, ארכיון | צילום: פלאש 90 , מרים אלסטר

פחות מיממה לאחר שפורסם כי חתם על הסכם לפיו ישמש כעד מדינה בפרשת השחיתות הציבורית, ניסה היום (שישי) ראש המועצה האזורית שומרון גרשון מסיקה להסביר כיצד ואיך הוצע לו ההסדר. מסיקה הדגיש, בהודעה שפרסם בעמוד הפייסבוק שלו, כי "דאגתי לשומרון ולתושבים הנפלאים, וזה בדיוק גם מה שעמד לנגד עיניי כשגמלה בליבי ההחלטה להגיע להסדר מול המדינה".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"חשוב לי להבהיר שההסדר הזה לא היה כלל מוצע לי אם היה חשד או ספק קטן שפעלתי בכדי לקדם את עצמי או את כלכלתי ורווחתי האישית. הצהרת היחידה החוקרת מהיום בו נפתחה החקירה כי לא לקחתי אגורה שחוקה לכיסי ומה שעשיתי נעשה למען תושבי השומרון, תקפה שרירה וקיימת", כתב מסיקה, שהשעה את עצמו אתמול מתפקידו.

"לאורך כל תקופת עשייתי הציבורית שמתי את טובתו של השומרון ופיתוחו מעל לכל דבר אחר", הוסיף. "אני מתכוון להמשיך ולפעול למען השומרון ולמען תושביו. אני מרגיש שהעשייה שלי למען השומרון לא יכולה לצאת לחופש ובטח שלא יכולה להיפסק".

מסיקה נימק את החלטתו בסכנה המדינית הנשקפת לדבריו ליהודה ושומרון: "אנו מצויים כעת בים מדיני סוער שגליו גבוהים ועשויים לטלטל גם ספינות גדולות ויציבות. דווקא עכשיו אני חש שיש על כתפיי אחריות כבדה לדאוג לכך שביכורי השומרון ימשיכו לפאר את כל בית ישראל גם בעתיד". בתום מכתבו הודה שנית מסיקה לעובדי המועצה ותושבי השומרון שתמכו בו לאורך התקופה.

פאינה קירשנבאום (צילום: ארז ביטון)
החשודה המרכזית, פאינה קירשנבאום | צילום: ארז ביטון

"יש לנו לפחות שישה עדי מדינה"

בחודש דצמבר האחרון נעצר מסיקה בחשד למעורבות בפרשת השחיתות הציבורית. במסגרת הפרשה נחשדים שורה של בכירים בשירות הציבורי, בהם גם פוליטיקאים בכירים בעבר ובהווה, בעבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, הלבנת הון וקשירת קשר לפשע. החשודה הבכירה ביותר בתיק היא סגנית השר לשעבר פאינה קירשנבאום, שפרשה מהחיים הפוליטיים, לכאורה בעקבות מעורבותה בו.

החקירה נסובה סביב מספר רב של תת-פרשיות, שכולן עוסקות בשיטה, לכאורה, של העברת כספים קואליציוניים בחלקם לצרכים פרטיים ולקידום המעמד האישי של החשודים. לפני כחודש התייחס מפכ"ל המשטרה יוחנן דנינו לחקירה, כשחשף במהלך אירוע שבתרבות כי בידי המשטרה "לפחות שישה עדי מדינה".

בעקבות הדברים העריכו גורמים המעורים בחקירה כי המשטרה תמליץ להגיש לפחות עשרה כתבי אישום נגד החשודים שבעניינם הצליחו חוקרי להב 433 לגבש ראיות. במסדרונות המשטרה יש מי שמגדיר את הפרשה כאחת מפרשיות השחיתות הגדולות ביותר שנחקרו במדינה.

על פי הערכת החוקרים, בחלק ניכר מהפרשיות יש טביעת אצבע ברורה של מי שהייתה אז סגנית השר פאינה קירשנבאום, שעדיין מוגדרת החשודה העיקרית. לאחר שבמשטרה הצליחו לגייס מספר חסר תקדים של שישה עדי מדינה, ניתן להעריך כי בידי החוקרים די ראיות על מנת לגבש את כתבי האישום.