בערב יום השואה בשנה שעברה, בזמן שבכיכרות הערים הגדולות התנהלו טקסי זיכרון ממלכתיים, במאות בתים ודירות בישראל התקיים טקס קצת אחר. כ-800 ניצולי שואה השתתפו בשנה החולפת בפרויקט זיכרון בסלון. הם מגיעים לבתיהם של צעירים, דור שלישי לשואה - ומספרים על התלאות שעברו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

חנה גרפית, שנולדה בפולין, שיתפה את סיפורה בסלון של נדב בהוד השרון לפני חמש שנים, ומאז הקשר ביניהם הלך והתהדק והפרויקט הלך וגדל.

"קיבלתי טלפון ואמרו לי: 'תראי חנה, את הרי אוהבת חידושים. ישנו פרוייקט, קבוצה של אנשים צעירים שרוצים איזושהי אלטרנטיבה", סיפרה הניצולה על המיזם המשותף. "זה היה חזק. הרגשתי ממש בתוך תוכי שקורה משהו".

ערב הזיכרון בסלון נפתח בעדותו של ניצול השואה. בהמשך ישנו פרק נגינה ובסיום הערב נערך דיון בהנחיית בעל הבית. עשרות אלפי צעירים ישתתפו בפרויקט השנה, כאלו שחשים שערב צפייה בטלוויזיה או השתתפות בטקסים הממוסדים השונים אינם מספיקים.

עם זאת, עבור הרחבת פרויקט הזיכרון בסלון יש צורך גם בגיוס ניצולים שיסכימו להשתתף. לכן עוברים מתנדבי הפרויקט בבתי אבות ובבתיהם של הניצולים במטרה לגייס אותם למטרה. הצעירים מסבירים להם על חשיבותו של המיזם ועל הצורך של הדור השלישי לשואה להיחשף לסיפוריהם.