כאלף הפגינו (צילום: חדשות 2)
כאלף הפגינו | צילום: חדשות 2

שוב עימותים אלימים בין מפגינים בני העדה האתיופית לשוטרים במרכז תל אביב: כאלף צעירים מחו הערב (שני) נגד החלטת היועץ המשפטי לממשלה לסגור את תיק החקירה נגד השוטר שהיכה את החייל בן העדה, דמאס פיקדה. המפגינים קראו קריאות בגנותו של יהודה וינשטיין ומשטרת ישראל וצעדו לעבר כיכר רבין - שם הגיעה המחאה לשיאה. 19 מפגינים נעצרו. כ-700 שוטרים פעלו לפזר בכוח את המפגינים. 

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

העימותים זלגו גם למסעדת "בראסרי" ברחוב אבן גבירול, סמוך לכיכר רבין. כיסאות הופלו על הרצפה ונזק נגרם למקום. עם זאת, כעבור שעה קלה המקום חזר לפעול כרגיל.

אחד המפגינים אמר כי השוטרים הם אלה שהחלו את העימותים. "היו בינינו אנשי בילוש שהתגרו בנו", הוא אמר. "הם עשו הכל כדי להתסיס". ההפגנה, שאושרה על ידי המשטרה, התחילה בצעדה מקריית הממשלה בדרך בגין אחר הצהריים ודעכה רק קרוב לשעה 22:00 בכיכר רבין.

חבר הכנסת אברהם נגוסה (ליכוד) אמר כי "זעמם של המפגינים ברור, נוכח ההחלטה התמוה של היועץ המשפטי לממשלה", והוסיף כי "האלימות אינה דרכנו, ולכן, אפעל להקמת צוות בדיקה מיוחד בראשות שופט בית משפט עליון כדי לבדוק את התנהלות מח״ש והתלונות הקשות כנגד שוטרים אלימים".

מפגינים רעולי פנים

"לאורך כל המחאה פעלה המשטרה בסובלנות תוך כדי הידברות כמתבקש באירוע רגיש ומורכב כדוגמת אירוע זה", אמרו במשטרה. "למרות ניסיונות ההידברות בחרו המפגינים פעם אחר פעם להפר את הסדר הציבורי, חסמו כבישים והתעלמו מדרישות השוטרים. מספר מפגינים, בהם רעולי פנים, גרמו נזק לרכוש וכוחות המשטרה במקום עצרו את המתפרעים והמסיתים".

19 מפגינים נעצרו במחאה
עימותים ועצורים | צילום:

החלטתו של היועמ"ש התקבלה בזעם בקרב בני העדה האתיופית ובקרב מנהיגי המחאה. "כל ממשלת ישראל ומשטרת ישראל לא שמה עלינו, ניסתה להשתיק אותנו", אמרה ענבר בוגלה, ממובילות המחאה בשיחה עם חדשות 2. "אפילו לדרישה הכי בסיסית שלנו הם לא נענו, שזה העמדת השוטר לדין. זה רק מוכיח לנו עד כמה הם לא שמים על קהילה שלמה".

ת"א, הערב (צילום: עזרי עמרם)
15 נעצרו | צילום: עזרי עמרם
צילום ארכיון (צילום: עזרי עמרם)
מפגינים בתל אביב | צילום: עזרי עמרם
מוחים על סגירת התיק נגד השוטר המכה (צילום: עזרי עמרם)
מוחים על סגירת התיק נגד השוטר המכה | צילום: עזרי עמרם
רחובות רבים נחסמו (צילום: עזרי עמרם)
רחובות רבים נחסמו | צילום: עזרי עמרם

נוסף על דרישתם מהיועמ"ש לחזור בו מהחלטתו, קראו מארגני ההפגנה לממשלה להיענות לשורת נוספת של דרישות, בהן הכרה בכוהני העדה (קייסים) כחלק מהמשרד לשירותי דת, אפליה מתקנת של 3% לטובת יוצאי העדה בשיעור המשרות בשירות הציבורי, השקעה בחינוך לבני העדה, חובת תיעוד וידאו של חקירת חשודים ממוצא אתיופי והקמת ועדת חקירה לבדיקת יחסן הגזעני של ממשלות ישראל כלפי בני העדה לאורך השנים.

בהכנת הידיעה השתתפו ברהנו טגניה וגלעד שלמור.