N12
פרסומת

המהנדס אישר: הנברשת לא מהווה סכנה

פרסום ראשון: מנהלי אולם האירועים ביבנה שבו אירע האסון התרסקות הנברשת, העבירו לחוקרי המשטרה מסמכים המעידים כי מערכת התאורה שקרסה נבדקה על ידי מהנדס בטיחות רק לפני מספר חודשים. "גוף התאורה אינו מהווה סכנה למבקרים", נכתב

גיא פלג
פורסם:
צפו בריאיון עם המהנדס
הקישור הועתק
צפו בריאיון עם המהנדס
"גופי התאורה אינם מהווים סכנה"

מנהלי אולם האירועים "עדיה" שביבנה העבירו לחוקרי המשטרה שורה של מסמכים, במסגרת חקירת אסון קריסת הנברשת אמש בחתונה ביבנה, אסון שבו נהרגה אביבה חיון ז"ל. בין חומרי החקירה שהועברו למשטרה, גם מסמך שנכתב על ידי מהנדס בטיחות מנובמבר האחרון, שבו נטען כי מערכת התאורה שקרסה לא מהווה סכנה.

"הנני מאשר שביום ה-6/11/14 סקר הח"מ את גופי התאורה והרמקולים אשר בתקרת האולם הנ"ל", כתב מהנדס הבטיחות עותניאל מדר באישור שהנפיק. "לאור הסקירה הנני מאשר את יציבותם ומצהיר שהם אינם מהווים סכנה לשוהים ולמבקרים במקום".

בשיחה עם חדשות 2 סירב מדר, שמשמש כמהנדס אזרחי ויועץ בטיחות, להתייחס לאישור שמסר לבעלי האולם. "אני מעדיף לא להגיב כי אני בחקירה כרגע ואני לא רוצה להגיב לנושא הזה", טען מדר. "אני תחת חקירה משטרתית ולא אגיב".

650106
פרסומת

כחלק מהחקירה, זימנה הבוקר יחידת ההונאה של משטרת מחוז מרכז את בעלי האולם לחקירה בחשד לגרימת מוות ברשלנות. במהלך חקירתו, הציג הבעלים את האישורים והמסמכים שמעידים לכאורה שהכל נעשה על פי אישור.

המסמך עליו חתם המהנדס
המסמך עליו חתום המהנדס

במקביל סגרה המשטרה ל-30 ימים את האולם בו אירע האסון, אך עורכי דינם של בעלי המקום אומרים כי מדובר בעניין של זמן עד שייפתח מחדש. גורם בכיר במשטרת מחוז מרכז אמר היום כי מדובר בחקירה מסועפת וקשה, כזו שתצריך מהמשטרה לשתף פעולה עם גורמי חקירה אזרחיים.

אביבה חיון ז"ל
נהרגה באסון. אביבה חיון ז"ל | צילום: חדשות
פרסומת

לדברי הקצין, החוקרים יתקשו לפענח את כל האישורים שהוצגו, לכן הם כבר פנו לחברה חיצונית של מהנדסים, שתידרש לבחון מי היה האחראי להתקנת מערכת התאורה, לתפעולה ולתחזוקתה. עם זאת מבהיר הקצין שהחקירה תימשך לפחות שנה, על מנת שיוגשו כתבי אישום בגין הריגתה של חיון ופציעתם של עשרות מהאורחים.

אולם החתונות ביבנה
בעלי האולם נחקרו | צילום: ניר בן שטרית ואליקו כהני יבנה נט

בהכנת הידיעה השתתף ברהנו טגניה.