בתחילת החודש שודרה בחדשות סוף השבוע כתבה על מצבם העגום של ניצולי השואה שעלו אחרי 1953 ומשום כך אינם זכאים לקצבה חודשית כמו יתר הניצולים שעלו לפני. היום (שלישי) הדיון בנושא הגיע גם לכנסת ובמהלכו אמר נשיא הקרן לידידות הרב יחיאל אקשטיין: "אנחנו נישאל על ידי הדורות הבאים מדוע לא עשיתם מספיק לתקן את חרפת ניצולי השואה".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

הוועדה לבניית תוכנית אב לאומית בנושא הזקנה בראשות ח"כ טלי פלוסקוב (כולנו) קיימה הבוקר דיון מיוחד בנושא האפליה בקרב ניצולי שואה. בפתח הישיבה, התייחסה יו"ר הוועדה פלוסקוב לאפליה הקיימת בין ניצולי השואה שעלו לפני 1953 וזכאים לקצבה חודשית שמגיעה עד לגובה של 10,000 שקל בחודש לבין אלו שעלו, בעל כורחם, אחרי 1953 וזכאים לקצבה שנתית בלבד בגובה 3,960 שקל בלבד.

"ביקשתי ממטילדה ומקס שהשתתפו בכתבה שיגיעו היום לוועדה. היה מי שיסיע אותם ויעזור להם, אבל הם אמרו שקשה להם מדי. אנחנו חייבים לעשות הכול כדי לתת לאנשים האלה את הכבוד המגיע להם בשנים המעטות שנותרו להם", אמרה פלוסקוב. "אני מבקרת אצל האנשים האלה המון. אני נכנסת לביתם, אני רואה מה יש ומה אין להם במקררים. הממשלה, חייבת להתגייס לטובת כל אותם אנשים מסכנים".

הדיון בכנסת, היום
הדיון בכנסת, היום | צילום:

במהלך הדיון התבקשה גם כתבת חברת החדשות, מיכל פעילן, להציג את הסיפורים של הניצולים אותם פגשה ועל המצב כיום. "יותר מחצי שנה, ביחד עם הקרן לידידות, שאנחנו מדברים עם ניצולים שעלו לאחר 1953, בכתבה שלנו הבאנו רק שלושה ניצולים אבל מדובר על אוכלוסייה של עשרות אלפים. בעקבות דו"ח המבקר האחרון הוקם צוות שרים מיוחד שאמור לטפל בין השאר במצבם העגום של הניצולים אבל כשפנינו להבין היכן הדברים עומדים לקראת התקציב הנוכחי כולם היום "עסוקים".

אברהם שרנופולסקי, סגן נשיא ארגון חזית הכבוד, אמר בוועדה כי "יש אנשים שסבלו מרדיפות הנאצים ועדיין סובלים גם כאן במדינת ישראל. רוב פליטי השואה נמצאים בעוני מחפיר!". גם נשיא הקרן לידידות, הרב יחיאל אקשטיין פנה לוועדה ואמר: "אנחנו מטפלים באופן חודשי וקבוע ב-21 אלף ניצולים שכאלה. ישנם מצבים בהם אין יותר זמן וחייבים פשוט לפעול באופן מיידי לתיקון המצב".