יהודה בכר (צילום: החדשות)
יהודה בכר | צילום: החדשות

ניצב בדימוס יהודה בכר, ששירת במשטרה ובמערכת הביטחון כ-35 שנה, הלך לעולמו הלילה (בין שני לשלישי) בגיל 69, לאחר מאבק במחלת הסרטן. בכר, שהתקדם בסולם הדרגות במשטרה ופיקד בתחילת שנות ה-2000 על מחוז מרכז, פנה לאחר מכן לפוליטיקה ולעסקים פרטיים. ב-2008 נרצחה הילה, בתו של בכר ששירתה גם היא במשטרה, על ידי בעלה - קצין המשטרה המוערך מייקל פישר - שירה למוות באשתו ושני ילדיהם ולאחר מכן שם קץ לחייו. בכר, שהותיר אחריו אשה, ילדים, אחים ונכדים, יובא למנוחות היום בשעה 15:30 בבית העלמין נווה הוד השרון.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בכר נולד בפתח תקווה בספטמבר 1948. ב-1966 התגייס לשירות חובה בנח"ל, ביצע קורס קציני חי"ר ושירת כקצין: בכר השתחרר בדרגת רב סרן והמשיך לשרת במילואים. ב-1978 נקלט במשטרה במסגרת המשמר האזרחי, כמפקד רובע ג' בפתח תקווה.

לאחר מכן כיהן כסגן מפקד יחידת נתב"ג, מפקד תחנת כפר-סבא, סגן מפקד מרחב שפלה, מפקד מרחב שפלה, מפקד נפת יהודה, סגן ראש אגף המבצעים וסגן מפקד מחוז המרכז. בשנת 1997 קודם לדרגת ניצב ומונה לראש אגף המבצעים, ובהמשך מונה לפקד על מחוז מרכז ב-2001 עד פרישתו ממשטרת ישראל שנתיים לאחר מכן.

יהודה בכר ז"ל (צילום: באדיבות דוברות המשטרה)
שירת במערכת הביטחון 35 שנה | צילום: באדיבות דוברות המשטרה

במסגרת שירותו במשטרה הוביל פרויקטים ומבצעים לאומיים רבים - בהם ביקור האפיפיור, ההיערכות למלחמת המפרץ וגם ההיערכות ל"באג 2000" - החשש מקריסת מערכות מחשב עם המעבר לשנת 2000. ב-2003 פרש מהמשטרה ופנה לפוליטיקה המקומית בהוד השרון מטעם מפלגת הליכוד. לאחר שהפסיד במרוץ לראשות העיר, פנה לעסקים פרטיים. במהלך השנים השלים בכר תואר B.A במדעי המדינה ו-M.A בקרימינולוגיה.

בדצמבר 2007 מונה למנכ"ל הרשות להסדרת ההתיישבות הבדואית בנגב על ידי שר הבינוי והשיכון דאז זאב בוים ז"ל, ובתחילת 2016 סיים את תפקידו. שר משרד החקלאות ופיתוח הכפר, אורי אריאל, הודה לבכר על תקופת כהונתו המשמעותית ומסר כי "ההיכרות המיוחדת והבלתי אמצעית של מר יהודה בכר את המגזר הבדואי על מנהיגיו ומכובדיו הביאו לשיתוף פעולה פורה בין הרשויות הבדואיות לבין הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב. מערכת היחסים המיוחדת שנרקמה והמהלכים לקידום הרשות נבעו מאישיותו ומקצועיותו של יהודה".

משפחת פישר (צילום: החדשות)
משפחת פישר | צילום: החדשות

ב-2008 בכר היה בין הראשונים שהגיעו לזירת הרצח בהוד השרון, זמן קצר לאחר שקצין המשטרה מייקל פישר רצח את אשתו הילה - בתו של בכר - ושני ילדיהם ולאחר מכן שם קץ לחייו. במהלך השנים ניסו ללכת בדרכה של הבת הילה ולעזור לזולת לזכרה: טקס הענקת מלגות שנתי נערך לזכרה. ב-2011 סיפר בכר למהדורה המרכזית על פעילות ההנצחה: "ההרגשה היא של זיכרון, וזה חשוב. זה אירוע של כבוד. אנחנו מעניקים גם מילגות לסטודנטים שיש להם מצוקות חברתיות"."

ב-2009 נחשף במהדורה המרכזית כי צוות החקירה המיוחד קבע שמסע הרצח האכזרי של האב מייקל החל בוויכוח סתמי על מי ישמור על התינוקת ירדן: הילה רצתה לצאת אחר הצהריים ולקחת את הבן יובל בן ה-3 לחוג, מייקל הבטיח לעזור  - אך לאחר מכן הודיע כי לא יגיע. בעקבות הודעה זועמת ששלחה הילה לבעלה פרץ בין השניים ריב ומהדירה נשמעו צעקות: לאחר מכן התברר כי מייקל ירה ברעייתו, בשני ילדיו ואז בעצמו. צוות החקירה גם שלל את השמועות על בגידה או רומן ואף קבע כי מייקל היה אביהם של הילדים.