זירת האירוע בחריש (צילום: דוברות המשטרה)
זירת האירוע בחריש | צילום: דוברות המשטרה

כוחות כיבוי והצלה הוזעקו למועצה המקומית חריש, בעקבות דיווח על צובר גז שעלה באש סמוך למבני מגורים. הצוותים פינו דיירים המתגוררים בחמישה מבין הבניינים במקום. כוחות משטרה שהוזעקו גם כן מסייעים לציבור בזירה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

הסכנות הטמונות בעבודה בגז ביתי הועלו בדוח מבקר המדינה מחודש אוקטובר. המבקר התריע מפני כשלי בטיחות חמורים בתחום אחסון הגז לבישול, שלטענתו מהווים פוטנציאל לאסון. לדברי המבקר, משרד העבודה והרווחה, שאמון על מתן אישורים להטמנת צוברי גז (מכלי גז גדולים המכילים בין חצי טון לחמישה טון גז) בבנייני מגורים, אינו עורך בדיקות סדורות והכשרת המתקינים אינה סדורה או יסודית. "צוברי גז בישול בקרבת מבני מגורים הם פוטנציאל לאסון", הזהיר המבקר.

זירת האירוע בחריש (צילום: דוברות המשטרה)
זירת האירוע בחריש | צילום: דוברות המשטרה

לפי אומדן משרד האנרגיה, ברחבי הארץ מפוזרים בין 50 ל-60 אלף צוברי גז. מדובר אמנם רק באומדן, שכן "למשרד אין מסד נתונים עדכני של כל הצוברים, ולכן הוא אינו יודע מה הם המיקומים של כל הצוברים בארץ", הסביר המבקר. "למשרד העבודה יש מסד נתונים מ-2004, והוא יודע את המיקומים של צוברים שהתבקשו עבורם אישורי הטמנה החל משנה זו (כ-17 אלף צוברים בלבד) - והמידע על צוברים מחולק בין משרד האנרגיה ומשרד העבודה".

לדברי המבקר, למרות המידע החלקי והחסר משרד העבודה והרווחה אינו עורך בדיקות תקופתיות לצוברים אלא בודק אותם באופן מדגמי. "משרד האנרגיה עושה בדיקות לעשרות עד מאות בודדות של צוברים בשנה בלבד", נכתב בדוח. סיבה נוספת לכך שמתקיימות בדיקות חלקיות בלבד היא משום שמשרד העבודה מעסיק שני מפקחים בלבד בתחום הבטחת הבטיחות המטפלים גם במתן אישורי הטמנה לצוברים. "שני מפקחים אלה נותנים כ-1,500 אישורים בשנה", ציין המב