תופעת השימוש בטלפון הסלולרי במהלך נהיגה הפכה למכת מדינה שגובה קורבנות רבים. על אף המודעות לסכנה והאכיפה המוגברת, נהגים רבים עדיין מודים שהם מתקשים להתאפק ומסמסים בזמן נהיגה. היום (שלישי) מודה בכך גם ראש אגף התנועה במשטרה, ניצב דורון ידיד, שטוען: "הטלפון הסלולרי הוא הגורם מספר 1 לתאונות". עוד ציין כי 2017 נחתמה עם נתון אופטימי יחסית כשמספר ההרוגים בתאונות דרכים היה נמוך ב-15 הרוגים לעומת 2016, אך עדיין עומד על 362 קורבנות בכבישים, רחוק מהיעד של משרד התחבורה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

במשך שעה ארוכה קיים ניצב ידיד תדרוך מקיף בו סיכם את השנה החולפת. לדבריו, ב-2017 בוצעו יותר מ-100 אלף עבירות שכללו שימוש בטלפון סלולרי, שמהווה הגורם המרכזי לרוב תאונות הדרכים. על מנת להילחם בתופעה החדשה הכניסו לשימוש באגף מגוון אמצעים טכנולוגיים, גלויים וסמויים.

זירת תאונה, ארכיון (צילום: דוברות מד"א)
זירת תאונה, ארכיון | צילום: דוברות מד"א

לדוגמה, החל מהתקופה הקרובה תתחיל המשטרה לשלוח הודעות טקסט לנהגים שתועדו מבצעים עבירת תנועה. "הרכב שבבעלותך תועד מבצע עבירה, בימים הקרובים הדוח אצלך", כך לשון ההודעה שתישלח.

"אנחנו בתפיסה שהפלאפונים, לאו דווקא השיחות, כל מכלול הפלאפון - גם הסלולר וגם האינטרנט - הם גורם תאונות הדרכים מספר 1", אמר ניצב ידיד. "הגברנו את האכיפה בלמעלה מ-50% כנגד עבירות הסלולר למיניהן מתוך כוונה ליצור הרתעה. יש לנו גם כוונה לבקש להחמיר את הענישה בכל מה שקשור לעבירות הסלולר ואנחנו גם מפרסמים לציבור את כלל הפעולות שלנו בנושא, גם הסמויות".

דוח בכביש בין-עירוני - החל מ-16 קמ"ש יותר מהמהירות המופרזת

על אף הירידה בכמות הנפגעים בתאונות דרכים, במשטרה מנסים להילחם כמה שאפשר על מנת לגרום למספר להמשיך לרדת. אחרי הטלפון הסלולרי, היעד הבא של המשטרה הוא נהיגה במהירות מופרזת. לדברי ניצב ידיד, באגף התנועה עדכנו את סף האכיפה בכלל כבישי הארץ: האכיפה בכבישים עירוניים תבוצע החל מנהיגה במהירות של 11 קמ"ש מהמותר, ובכבישים בין-עירוניים, אם נהגת מעל המהירות המותרת ב-16 קמ"ש או יותר.

"הפלאפון - גורם מס' 1 לתאונות" (צילום: דוברות מד"א)
"הפלאפון - גורם מס' 1 לתאונות" | צילום: דוברות מד"א

במקביל, באגף התנועה הבינו שנוכחות משטרתית בכבישים היא משמעותית, ולכן החליטו להגדיל את כמות הניידות. בשנת 2016 היו כ-100 ניידות בכבישי הארץ, ובמשטרה מעוניינים להגדיל את הכמות כך שיהיו 150-180 ניידות.

ניצב ידיד פירט כי בשנת 2016 בוצעה אכיפה על כ-843 אלף עבירות תנועה, לעומת 1.2 מיליון עבירות תנועה אשתקד, ובכך נרשמה עלייה של 42%. מתוך העבירות: 364 אלף היו על מהירות מופרזת – עלייה של 134% לעומת השנה הקודמת, 6,655 על שכרות – עלייה של 2%, ו-107 אלף על שימוש בטלפון סלולרי – עלייה של 31% ביחס לשנת 2016.