אילוסטרציית הפרוייקט (צילום: 123RF, חדשות)
אילוסטרציית הפרוייקט | צילום: 123RF, חדשות

פרויקט חברתי חדש של ארבעה סטודנטים מתל אביב, מבקש לסייע לנזקקים ואוכלוסיות מוחלשות - על ידי הצבת מקרר ציבורי ברחוב. מטרתו של הפרוייקט, שכעת נמצא בשלב גיוס הכספים, הוא להציב מקרר ציבורי בשכונות מוחלשות, כך שאנשים ועסקים בשכונה יוכלו להציב בתוכו מוצרים גולמיים שנשארו להם בסוף היום לטובת אלו שזקוקים לו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

את פרויקט "המקרר" יזמו ארבעת הסטודנטים, דויד רובק, נמרוד גמליאל, קורל זשינסקי ועומר רונן, כשהעיקרון הגדול שמוביל אותם הוא לעלות את המודעות לבזבוז מזון בעולם. את הרעיון שאב רובק מפרויקט דומה בלונדון שנקרא the people fridge והחליט שזה יהיה הפרויקט החברתי הבא שלו בארץ.

שכונת שפירא בתל אביב תהיה השכונה הראשונה שתשתתף בפיילוט. בשיתוף עם בית העסק החברתי "פיצה פיפל". מחוץ למסעדה יוצב המקרר ועובדיה ידאגו לתפעול המקרר, הכנסת האוכל וניקיונו. "אנחנו מדמיינים את זה כמו מחזורית של בקבוקים", מספר רובק. "אנשים דואגים למחזר את הבקבוקים שהם שותים. אין שום סיבה שלא יהיה מקרר ציבורי שאנשים שיש להם שאריות יוכלו להשאיר לאנשים שיבואו לקחת".

אילוסטרציית הפרוייקט (צילום: פרויקט המקרר)
אילוסטרציית הפרוייקט | צילום: פרויקט המקרר

בשלב ראשון של הפיילוט יתרמו העסקים בשכונה מוצרים גולמיים בלבד, ולאחר מכן תיפתח האפשרות להכניס גם אוכל מוכן. כל עסק שיתרום יקבל תו השתתפות שיוכל לשים אותו בעסק שלו, וכך תושבי השכונה ידעו שהעסק לוקח חלק בפרוייקט וירצו גם לרכוש ממנו. "זה יעודד את הקהילה להיות יותר טובים אחד עם השני", מוסיף רובק. "אנחנו מאמינים שאם מקדשים את הרעיון של הקהילתיות ונגד בזבוז המזון, מי שצריך את המוצרים באמת יקבל אותם".

"אנחנו מקווים שהמיזם ייתן השראה לקהילות ולשכונות נוספות לאמץ את המודל, ובליווי שלנו הן יוכלו ליישם את הקונספט", סיכם. "כך, בעתיד בכל שכונה יוצב מקרר קהילתי. בנוסף, החזון שלנו הוא שהמיזם ייצור התעוררת ליצירת פרוקטיים נוספים בתחום בזבוז המזון והמעורבות החברתית בכלל".

קישור לפרוייקט ב give back:
https://www.giveback.co.il/project.aspx?id=2617

לפניות לכתבת: avivitm@ch2news.co.il