האם גרמה לבנה לחשוב שארוסתו בוגדת. אילוסטרציה (צילום: rf 123)
האם גרמה לבנה לחשוב שארוסתו בוגדת. אילוס | צילום: rf 123

הודעות sms ליליות מגורם מסתורי, בושם של גבר שהותז במכוון על מעיל הארוסה ודיווח שקרי על ארוחת ערב בזמן שעות העבודה המאוחרות: הסיפור הבא נראה כאילו נלקח מתסריט של קומדיה רומנטית רוויית פיתולים, אך הוא התרחש במציאות של בני זוג בשנות ה-30 לחייהם שעמדו לפני חתונה, כשאמו של הגבר ניסתה למנוע אותה בכל דרך, והצליחה לגרום לבנה להאמין שארוסתו בוגדת בו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

זה התחיל בשיחת טלפון לחוקר הפרטי שרון שרגא, בעל משרד לאיסוף מידע וחקירות. "אני חושב שארוסתי בוגדת בי", סיפר לו ג' שהחליט גם להגיע למשרד ולהיפגש עם החוקר. "מ' היא טיפוס פלרטטן אך היא לא מהבוגדות", הוסיף, אך ציין כי לאחרונה הופיעו מספר סימנים שמהם כבר לא יכול היה להתעלם.

הנורה האדומה הראשונה נדלקה כאשר ערב אחד חזרה מ' מהעבודה כשהמעיל שלה מסריח מעשן של סיגריות, בעוד שהיא אינה מעשנת ולא עובדת בסביבת מעשנים. בפעם אחרת חזרה כשהמעיל שלה נטף ריח בושם של גברים, אך ג' לא העניק לאירוע משמעות יתרה. החשד העיקרי התעורר כאשר במשך מספר ימים אדם אלמוני היה מתקשר אליהם לטלפון הבייתי, שומע את קולו ומנתק. ג' ניסה לחזור אל המספר אך ללא הצלחה.

הדיווח השקרי שהיטה את הכף

בתקופה הזו, כחודשיים לפני החתונה, מ' נשארה לעבוד ימים רבים עד שעות מאוחרות במשרד. באחת הפעמים היא לא עדכנה את בן זוגה והוא גילה דרך המזכירה שלה שהיא עזבה את המשרד שעתיים לפני כן. כששבה הביתה סיפרה שקפצה לאימה שלא הרגישה היטב והבטרייה בסלולרי שלה אזלה.

לצד זאת, באחד הערבים הבחין ג' בהודעה שנשלחה למכשיר הסלולרי של ארוסתו ובה היה כתוב: "עדיין חושב על אתמול". כשהתעמת עם מ' על עניין ההודעה היא אמרה לו שזו כנראה טעות ובנוכחותו ניסה לחזור אל המוען אך גם כאן ללא הצלחה.

ג' ניסה להניח לסימנים ולהמשיך הלאה בהכנות לחתונה, אך המקרה האחרון שאירע הוביל אותו להתקשר לחוקר הפרטי. באחד הבקרים בהם עצר במאפיה ליד ביתו, הוא פגש את אחת החברות של אמו שסיפרה לו שראתה את ארוסתו סועדת במסעדה עם גבר הלבוש בחליפה בשעות אחר הצהריים. ג' נזכר שמ' שלחה לו הודעה בדיוק בשעות האלו ובה פירטה כי היא נשארת במשרד לעבודה עד מאוחר.

איך להציל את הנישואים? (צילום: רויטרס, חדשות)
החתונה כמעט בוטלה. אילוסטרציה | צילום: רויטרס, חדשות

שרון והחוקרים החלו בפעולות מעקב אחרי מ', אך הן העלו כי היא לא משקרת ואכן עובדת עד שעות מאוחרות במשרד. בהמשך ניסו דרך פעולה אחרת וניסו לברר את מקור המספר שממנו נשלחו ההודעות החסויות. במהרה הם גילו כי המספר שייך לאחד השכנים של הוריו, המתגורר בבניין הסמוך.

ג' הבין שמדובר בבנה של חברתה הטובה של אמו, אותה פגש במאפייה מספר ימים לפני כן. חוקרת מיוחדת שדובבה את החברה גילתה שאמו של ג' לא אוהבת את הכלה שלה כיוון שהיא מפחדת שהיא "תרוקן לבן שלה את הכסף", ולכן פעלה כדי שבנה יחשוב שהיא בוגדת בו.

המום מהגילויים החדשים התעמת ג' עם אמו שסיפרה שהיא זו שהתיזה את הבושם הגברי על מעיל הארוסה בשעה שנכנסה לביתם להביא להם אוכל. האם, שכמעט שלא הגיעה לחתונה בשל מעשיה שבהם הודתה עד לפרט האחרון, השלימה עם בנה לאחר התערבות של בני המשפחה.

"בעידן המודרני אנשים רבים מכירים דרך רשת האינטרנט, אתרי היכרויות או פייסבוק", ציין שרון שרגא החוקר. "במקרים רבים בני זוג מתחתנים לאחר תקופה קצרה של היכרות בלי לדעת פרטים רבים על הרקע של בן הזוג. הפוטנציאלי. בעקבות כך גדלה התופעה של חקירות טרום הנישואין. מזמין החקירה יכול להיות בן או בת הזוג, ההורים מאחד הצדדים או אפילו חבר שדואג. לקוחות רבים מנסים להגיע לחקר האמת בעצמם, אבל כאשר הם מבינים שידם קצרה הם פונים לשירותים של משרד חקירות. המידע אליו ניתן להגיע יכול לחסוך עוגמת נפש רבה".

ליצירת קשר עם הכתבת: avivitm@ch2news.co.il