נתן שרנסקי, יו"ר הסוכנות היהודית ואסיר ציון לשעבר, התבשר היום (ראשון) שזכה בפרס ישראל לשנת תשע"ח על מפעל חיים בתחום העלייה וקיבוץ גלויות. הערב הוא הגיב בריאיון עם "שש עם" על הזכייה: "להיות בישראל זה להיות בגן עדן". הפרס יוענק לו במוצאי יום העצמאות ה-70 למדינה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"זה מאוד מרגש, אבל קודם כל אני צריך להצטרף לתפילות של נפגעי הטרור", אמר שרנסקי בפתח הריאיון בתגובה לפיגוע הדקירה בעיר העתיקה בירושלים. לאחר מכן התייחס לסיום תפקידו הצפוי כיו"ר הסוכנות היהודית וניסה להרגיע: "לא צריך להתייחס לסיום התפקיד שלי כמשהו דרמטי, למעשה אני כבר 40 שנה באותו תפקיד: ליצור קשר בין העם היהודי שיושב בציון לבין העם היהודי שעדיין לא".

"אף פעם לא אתעייף לראות יהודי יורד מהמטוס בנתב"ג"

"זה מאוד מרגש לקבל את הפרס", המשיך וסיפר הזוכה הטרי. "לפני כמה שעות שהתקשר אליי נפתלי בנט ואני עדיין לא מפסיק להתרגש. אני מבין טוב מאוד שלא הייתי יכול להזיז אצבע אם לא היו פעילי עלייה, אסירי ציון, מדינת ישראל או העם היהודי כולו שהתגייס למאבק".

לשרנסקי, יליד אוקראינה שריצה עונש מאסר בכלא הסובייטי בשל רצונו לעלות לישראל ועלה ארצה ביום שהשתחרר, הושמעה בריאיון שיחת טלפון שקיים עם הרב אלי סדן זמן קצר לפני תחילת ריצוי מאסרו. מאז עברו הרבה מים בנהר, ואסיר ציון הפך לימים לחבר כנסת, שר ויו"ר הסוכנות היהודית.

"כשהייתי בית סוהר אם מישהו היה אומר לי שאהיה שר או איש מחשבים פשוט מבחינתי זה אותו הדבר, בשבילי להיות בישראל זה להיות בגן עדן, וכשאתה בגן עדן אתה לא שואל איזה תפקיד יהיה לך שם", ציין.

"אות וסמל למאבק על זכותם של היהודים לעלות לארץ ישראל"

"אין ספק שזו סגירת מעגל", סיכם שרנסקי את הזכייה בפרס שמסכם עשורים של עשייה ציונית. "אני מאוד מאוד אוהב ללכת לנמל התעופה בן גוריון לקבל עוד עולים ועוד עולים, אני לא מתעייף אף פעם לראות איך יהודי יורד מהמטוס וסוגר מעגל של 50 דורות לפעמים, שהתפללו וחלמו וזה קורה עכשיו. ראיתי הרבה סגירות מעגל בחיי אצל הרבה אנשים ואני מאוד גאה להיות חלק מזה".

את ההחלטה להעניק לשרנסקי את הפרס קיבלה ועדת הפרס, בראשות השופטת בדימוס שרה פריש ויתר החברים: איריס ראור-ברץ, דוד בארי, אבי בלשניקוב והאלוף במילואים רון טל. בנימוקי הוועדה צוין כי "מפעל חייו של מר שרנסקי הינו למעשה יישום הלכה למעשה של חלום העשייה למען עלייה וקליטה. ראשית כפעיל בחו"ל, דרך היותו אסיר ציון ועד להגעתו לישראל ופעילותו ללא לאות למען העולים לארץ, כיהן בכנסת ישראל והיה שר בממשלת ישראל".

"פעילותו של מר שרנסקי היא פעילות למען העם היהודי ומדינת ישראל ומהווה התגייסות מוחלטת אשר אף הובילה לפגיעה בחירותו", הוסיפה ועדת הפרס. "סיפור חייו מהווה אות וסמל למאבק על זכותם של היהודים לעלות לארץ ישראל, להתיישב בה ולהיקלט בה בכבודה".