זוג חרדים מתפללים ליד חוף הים, תל אביב (צילום: רויטרס, חדשות)
צילום אילוסטרציה | צילום: רויטרס, חדשות

חודש וחצי בלבד לאחר שנחשף כי ראשי המועצות הדתיות מקבלים העלאה משמעותית בשכרם, כעת מתברר כי גם רבני ערים יזכו לתוספת נאה לשכרם. על פי התיקון להחלטת הממשלה, אותו צפוי לאשר הקבינט החברתי-כלכלי, שכרם של רבני ערים שנבחרו לתפקיד החל בשנת 2006 יעלה באלפי שקלים, וינוע בין שכר של 22,772 שקלים בחודש לרב רשות מקומית בה עד 5,000 תושבים יהודים ועד ל-33,958 שקלים בחודש לרב ברשות בה רבע מיליון יהודים ומעלה. את ההצעה מקדמת סיעת ש"ס.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

על פי התיקון, קיים כיום פער בין רבנים ותיקים יותר, שנבחרו לתפקידם קודם לשנת 2006, ובין החדשים יותר: הוותיקים מרוויחים שכר הנע בין כ-28 אלף שקלים בחודש ועד כ-35 אלף שקלים בחודש, בשכר הצמוד לשכר השרים ומהווה 72%-90% ממנו, וזוכים ל-3,408 תוספת יוקר. באותו הזמן, הרבנים החדשים יותר מרוויחים סכום נמוך בהרבה, בין כ-16 אלף שקלים בחודש ועד מעט פחות מ-30 אלף שקלים בחודש.

בהחלטה המתוקנת מוסבר כי השכר הנוכחי של רבני הערים אינו משקף נאמנה את המטלות המוטלות עליהם ואת היקף הסמכויות שבידיהם. בנוסף, על רבני ערים נאסר לעסוק בעיסוקים נוספים, כאשר רבנים הפועלים ביישובים בהם אין מועצה דתית יכולים לעבוד במקומות נוספים רק תוך הגבלות על גובה שכרם. "הפגיעה כפולה: מחדש הופחת באופן משמעותי שכרם, ומאידך נאסר עליהם להביא לביתם הכנסה נוספת", נכתב.

בנובמבר האחרון נודע כי גם ראשי המועצות הדתיות יזכו להעלאה דרמטית בשכרם, שנעה בין 20% לעובדי המועצות הגדולות ועד 53% עבור עובדי המועצות הקטנות, ושכרם המעודכן יעמוד על בין 9,200 שקלים בחודש ל-22,700 שקלים בחודש. יש לציין כי המועצות הדתיות עלו לאחרונה לכותרות בהקשר של מנהל לא תקין.

נזכיר כי השכר הממוצע במשק עומד כיום על 9,592 שקלים והחציונית נמוכה אף יותר, ועומדת על 6,884 שקלים בחודש. במגזר הממשלתי השכר הממוצע כיום גבוה אך במעט מהשכר הממוצע, ועומד על 9,831 שקלים בחודש.