עיריית ירושלים הכריזה על שביתה כללית בעיר כחלק מסכסוך תקציבי מול משרד האוצר. החל מהבוקר (ראשון) מתקיימת מחאת עובדי עירייה במסגרתה הם מפגינים במספר מוקדים, ובהם נהיגה איטית שגורמת לשיבוש הדרכים המובילות למשכן הכנסת ולמשרד האוצר, לצד צירים מרכזיים בעיר, כגון: ציר קפלן, כביש יגאל ידין-גולדה ומנהרת הראל לכיוון ירושלים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

במסגרת המחאה, מושבתים כלל השירותים העירוניים, הכוללים פינוי האשפה, תשלומי הארנונה ועוד, למעט מערכת החינוך שפועלת כסדרה לפי שעה. עובדי עיריית ירושלים אף הגדילו לעשות וסגרו למשרדי האוצר את אספקת המים. גורמים בעירייה טוענים כי אם הסכסוך לא ייפתר בקרוב, הצעד הבא יהיה להשבית גם את בתי הספר והגנים ברחבי העיר.

משאיות האשפה מושבתות (צילום: חדשות 2)
משאיות האשפה מושבתות | צילום: חדשות 2
הררי הזבל בירושלים
האשפה מתחילה להיערם בשוק מחנה יהודה | צילום:

לטענת ראש העיר ברקת, משרד האוצר "מפקיר את ירושלים" ומסרב להעביר את הכסף עליו סוכם בחודשים האחרונים - על סך 800 מיליון שקלים כמענק לבירה. "הבטחה זו שניתנה על ידי שר האוצר נותרה ללא כיסוי והסכום לא הועבר. כמו כן, טרם אושר המתווה העירוני לבניית 1,000 כיתות לימוד הכרחיות לתלמידי העיר", נמסר בהודעה מהעירייה.

עוד הוסיפו: "אי העברת התקציב לירושלים פוגעת באופן קשה בשירותים הבסיסיים של קרוב ל-900 אלף תושבי העיר ומיליוני מבקריה ואוהביה, תיאלץ להביא לפיטורי עובדים רבים ומשדרת דווקא בעת זו מסר נורא לפיו משרד האוצר מפקיר את בירת ישראל".

הפגנה בירושלים (צילום: ללא קרדיט)
הופסקה אספקת המים לבניין משרד האוצר | צילום: ללא קרדיט

משרד האוצר: "תושבי ירושלים הפכו לבני ערובה"

במשרד האוצר הכחישו כי קיים סיכום עם העירייה על סכום בסדר גודל כזה ותקפו בחריפות את ראש העיר ברקת. "עיריית ירושלים הפכה את ההשבתה לשיטה", מסרו מהמשרד בתגובה למחאה. "צר לנו שתושבי הבירה שמשלמים ארנונה מהגבוהות בארץ הפכו לבני ערובה לאינטרסים זרים. משרד האוצר הכיר ומכיר בחשיבות ירושלים לפני ברקת וגם אחריו. אנו מצרים על כך שראש העיר משתמש בעובדי העירייה כאמצעי לחץ על הממשלה".

"לצערנו, במקום לספק לתושבי העיר שירות משתמש ראש העיר בתשלומי התושבים כדי לממן את נוכחות עובדי העירייה בהפגנות", הוסיפו במשרד והאשימו את ברקת בהתנהלות בזבזנית, בשיעורי גביית ארנונה נמוכים ובהידרדרות באשכול החברתי. באוצר הסכימו להגדיל את התקציב לירושלים ב-5% בלבד, כך שיעמוד על 525 מיליון שקלים - ובכך שהפער בין הצדדים עומד על 275 מיליון שקלים.