על אף השקט היחסי שנשמר לאחרונה, המתיחות סמוך לגבול רצועת עזה עדיין קיימת. לאחר שאתמול דווח על קריסה נוספת במסגרת מאמצי חמאס לשקם את תשתית המנהרות, ומעצרם של שלושה פלסטינים לא חמושים בסוף השבוע האחרון, ביישובי עוטף עזה מתקשים להתמודד עם חוסר הוודאות וקוראים לממשלה לפעול. "המצב פה יכול להידרדר בשנייה", אמרו התושבים במסגרת פרויקט מיוחד לחדשות 2 Online.

לעדכונים נוספים והעברת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"למזלנו הפעם זה נגמר בשקט", אמר גיא, תושב בארי שהתייחס למעצרם של שלושת הפלסטינים בסוף השבוע. "ביום שישי היה ערפל כבד, ואמרתי לעצמי שזאת הזדמנות טובה בשבילם לחצות את הגדר ובאמת כך היה. למזלנו הם נתפסו הפעם".

גיא מציין שהאירועים האחרונים מגבירים את המתח בקרב תושבי האזור, שחיים בפחד בשל איום המנהרות: "בשקט בשקט מתחת לאדמה מתרחשת פה פעילות שאף אחד לא שם לב אליה. בשבת קרסה מנהרה וזה רק מוכיח שהמנהרות עדיין קיימות ונחפרות".

לדברים הצטרף גם יונתן מכפר עזה, שסיפר כי השקט שכביכול נשמר לאחרונה הוא שקט מתוח למדי. "החדירה בסוף השבוע ממחישה בעצם את הפגיעות של האיזור הזה ועד כמה המצב פה יכול להידרדר בשנייה היה להם נשק וכוונה להיכנס לאחד הישובים", טען.

"ישראל צריכה להחליט אחת ולתמיד"

יונתן מחה על מדיניות הממשלה שלא חותרת לטענתו לפתרון קבוע לחוסר הוודאות בו שרוי האזור. "על מדינת ישראל לקבל החלטה: או שהם עושים הסדר מדיני ארוך טווח עם חמאס או שהם מחליטים ללכת על פעולה צבאית ולמוטט את שלטון הארגון", אמר.

שיקום המנהרות בעזה (צילום: רויטרס)
"שיקום המנהרות נמשך" (ארכיון) | צילום: רויטרס

"אני גר בקיבוץ כפר עזה, כקילומטר וחצי מהגבול, ואין אצלנו כיפת ברזל", המשיך יונתן. "כל מה שמכוון אלינו נוחת ופוגע. אם מסתננים יכנסו לאחד היישובים - אנחנו יודעים טוב מאוד איך זה יגמר. אנחנו לא רוצים להגיע למצב הזה".

לצד האמירות הללו, יש מי שמנסה לשמור על שגרה. אשל, תושב נתיב העשרה, טוען כי למרות האירועים האחרונים הוא סומך על כוחות הביטחון והוא לא נרתע מההתרחשויות על גדר המערכת. "בסך הכול אני חש בטוח, זאת מאחר שבעוטף עזה יש המון כוחות צבאיים ששומרים על היישובים", הסביר. "יש על מי לסמוך. אני ישן טוב בלילה ולא מודאג מדי. היד כמובן על הדופק, אבל החיים ממשיכים".