אזהרה מניסיון אישי: בשבוע שעבר יצא דניאל רוקח בן ה-13 לשחק בנפצים עם חבריו. דניאל שהדליק נפץ שפגע קשות בפניו ופונה במהירות לבית החולים עם חשש גדול לפגיעה קשה בראייתו. "הדלקתי את הנפץ על הרצפה ובאתי להסתובב ולרוץ, ואז זה התפוצץ לי בפנים", הוא תיאר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

שבוע עבר מאז ודניאל עדיין מסוגר בביתו. הוא חייב למרוח משחה על העיניים ולהימנע מלאמץ אותן. הריתוק לבית קשה לילד בן 13, אבל לולא העבודה המאומצת של אנשי הצוות הרפואי הוא היה מאבד את ראייתו ומצבו היה קשה הרבה יותר.

מדי שנה בחג הפורים נרשמת במרכזים הרפואיים השונים פי 2.5 פניות של ילדים שנפגעו בתאונות. ריבוי פציעות זה הביא להגברה באכיפה, אך מי שרוצה לשים ידו על חומרי הנפץ המסוכנים - יצליח.

"לשמחתי אנחנו לא רואים את הנפצים בחנויות מוסדרות ובעלות רישיונות", הסביר ישראל משען, יו"ר הוועדה הבין משרדית לצעצועים מסוכנים במשרד הכלכלה. "אבל אנחנו כן מוצאים אותם בשווקים ולצערי גם בבתי הספר".

כבר לא בחנויות, אבל עדיין נמכרים (צילום: משטרת ישראל, מרחב שרון)
כבר לא בחנויות, אבל עדיין נמכרים | צילום: משטרת ישראל, מרחב שרון

על מנת להילחם בתופעה גייסו בארגון "בטרם" את השף ישראל אהרוני. הארגון והשף המפורסם הפיקו סרטון בו נראות התוצאות הקשות שמותירים הנפצים על ירקות ופירות. "ילדים מגיעים לחדרי המיון עם כוויות חמורות ופגיעות בעיניים, וככל שהזמן מתקדם כך גם חומרי הנפץ מתקדמים והפציעות הופכות קשות יותר", הסבירה גלית גלעד, סמנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים. "הרעיון היה להדגים לילדים וגם להורים", הוסיף השף ישראל אהרוני.

את ההדגמה הטובה ביותר הרגיש הנער דניאל רוקח על בשרו. כעת הוא מבקש מילדים בני גילו שלא להתקרב לנפצים המסוכנים ומזהיר: "אל תיגעו בזה, זה יכול להרוס בשנייה את החיים, וההורים שלכם יהיו מאוד עצובים מזה".