מסירים את הכפפות - ונאבקים בעירייה: ממקלט ציבורי קטן בנהריה יצאו בשנים האחרונות כמה אלופי ישראל באגרוף - עד שמישהו בעירייה החליט לפני כשנה לעצור את הפעילות של מועדון "כפפות הזהב". ומה הסיבה להחלטה התמוהה? במועדון טוענים כי מדובר בשיקול פוליטי בלבד של ראש העיר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

35 שנים פעל מועדון האגרוף מאז ייסד אותו בוריס רזניק כשעלה ארצה מליטא. כ-50 בני נוער התאמנו במקום באופן קבוע. בוקר אחד, כך הם טוענים בתביעה שהגישו לאחרונה נגד עיריית נהריה - בלי התראה מוקדמת ובהנחיית ראש העירייה ז'קי סבג, הוחלפו המנעולים והם מצאו את עצמם בחוץ.

"זה מפעל החיים שלי, נתתי הכל, את כל הלב", אומר רזניק, מנהל מועדון האגרוף. "למה לעשות דבר כזה? לפחות להגיד מראש, להסביר, לתת מקום חלופי, למצוא משהו כדי לפתור את הבעיה. זה ממש כואב ושורף בלב".

מבקר העירייה הוקלט

בתביעה שהוגשה לבית משפט השלום בעכו טוענים ראשי מועדון הספורט כי תחילה נאמר להם שהסיבה היא שיפוצים, אך מאז לא רק שלא שופץ המקום, אלא שניסיונותיהם להידבר עם העירייה בבקשה לחדש את הפעילות כשלו.

"הייתי אלוף ישראל ארבע פעמים ועכשיו כשהמקלט סגור, מה שנשאר לך הוא להתאמן בחוץ, ברחוב, וזה קשה להצליח ככה ולהתמקד במטרה", סיפר בכאב מייקל קורגיניאן, שמתאמן במקום. "הסיבה לסגירה היא פוליטית, איזו סיבה אחרת יכולה להיות?".

המועדון שנסגר. המניע פוליטי? (צילום: חדשות 2)
המועדון שנסגר. המניע פוליטי? | צילום: חדשות 2



לא רק ראשי המועדון סבורים שזו הסיבה, גם מבקר העירייה יורם לוי סבור כך. "יש לך פה עניין עם ראש רשות שהוא מאוד, איך להגיד את זה בעדינות? כוחני ודורסני", אמר המבקר בשיחה מוקלטת שהגיעה לידינו. "מי שארגנו או מארגנים עדיין את המועדון הזה הצטיירו בעיניו שהם צידדו בבחירות האחרונות של הרשויות, באיזשהו גוף אחר ולא בו. לדעתי האישית זה בא על הרקע הזה. יש פה עניין של נקמנות. זו שטות להגיד שהמקלט בשיפוצים".

"התנכלות פוליטית"  

במועדון "כפפות הזהב" בסיוע מרכז "עצמה", שמאגד אגודות ספורט עצמאיות, החליטו להוריד את הכפפות בבית המשפט. זהו המוצא אחרון שנועד להילחם על מה שהם הכי טובים בו - להכשיר ספורטאים בזירת האגרוף.

"המועדון הזה לא פעל במשך שנה שלמה וטענו תחילה כי יש כאן שיפוצים, בסופו של דבר הסתבר שאין שיפוצים", אמר עו"ד סולימאן עאמר, פרקליט מועדון האגרוף. "ההסבר היחיד שלנו זה שנציגי העמותה התמודדו ברשימה אחרת שאינה של ראש העיר - כלומר התנכלות פוליטית".

יורם לוי, מבקר עיריית נהריה מסר בתגובה: "אין בכוונתי להתייחס ולהגיב לאמור. את הביקורת שלי על עיריית נהריה ועל התנהלותה אני כותב בדוחות הביקורת שלי שמתפרסמים ברבים".

מעיריית נהריה נמסר בתגובה: "המונח עמותה מהווה במקרה זה מילת כיסוי לגוף שפועל כגוף מסחרי לכל דבר ועניין. כל מתאמן משלם לבעלי התאגיד 160 שקלים לחודש. האם יש צידוק לכך שתושבי נהריה יממנו את הפעילות המסחרית? האם יש הגיון בכך שנכסי ציבור יועמדו חינם אין כסף לצרכים מסחריים? זו הסיבה להחזרת המקלט לרשות העירייה, וכל הטענות של מנהלי התאגיד אינן נכונות".

עוד הוסיפו בעירייה כי "המקלטים העירוניים משמשים אך ורק גופים עירוניים ומי שסבור שמגיע לו ליהנות מרכוש ציבורי הוא זה שמונע משיקולים זרים. אין לכך שום קשר לבחירות. העירייה אמונה על שמירת החוק ולא תחטא מכך".