במשך חודשים רבים הם התכוננו ליום המרגש שבו יעמדו מתחת לחופה, אך מתברר שלמזג האוויר היו תכניות שונות: השלג שצפוי לפקוד את ירושלים החל משעות אחר הצהריים (חמישי) מביא עמו גם דחייה, הקדמה וביטול אירועים באזור הבירה - בדגש על חתונות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

דרור (30) ועטליה (24), היו אמורים להינשא בשעות הערב. בצעד אמיץ יחסית, הם החליטו להקדים את טקס החופה והקידושין לשעה 12:00. "ניסינו להביא את כולם מוקדם", סיפר בהתרגשות לחדשות 2 Online. "ככה תהיה החתונה. אנחנו מקווים שלא יהיה שלג בזמן החופה, אלא קצת יותר מאוחר".

בגן האירועים VIEW שבבירה עשו מאמצים כבירים כדי להקדים את השלג והקור העז ולחתן את דרור ועטליה עוד היום. שרון ארד, בעלי המקום, סיפר: "הערב הייתה אמורה להתקיים חתונה, אך לנוכח העובדה שמתחילת השבוע התריעו על שלג כבד - ניהלנו דו-שיח עם בני הזוג והמשפחות. לאחר סיכומים עמם הוחלט להקדים את האירוע ל-12:00". לדבריו, "הצוות כולו בכוננות שיא. העמדנו ג'יפים בכוננות למקרה שאנשים ייתקעו".

מצאו יום שמתאים לכולם. בת-אל ורמי (צילום: שרון רביבו)
מצאו יום שמתאים לכולם. בת-אל ורמי | צילום: שרון רביבו

לבסוף, מתברר שהגיע מספר אורחים גדול מהמצופה ובאולם נאלצו לפתוח שולחנות נוספים. "כל מי שדיברתי איתו אמר שהרגיש מחוייבות לבוא ולשמח את הזוג", סיכם ארד.

"צריך למצוא יום שמתאים לכולם, מזל שהצלחנו לדחות רק בארבעה ימים"

בת-אל (22) ורמי (24), תושבי מעלה אדומים שהיו אמורים להיכנס בברית הנישואים, נאלצו להעביר את טקס שבירת הכוס ליום שני. "לצערנו, השלג לא מאפשר לנו להתחתן", היא אמרה. "לדחות חתונה ביהדות זה לא פשוט ובעיקרון אסור לעשות את זה. ביקשנו אישור מיוחד מהרב בקשי דורון, לשעבר הרב הראשי לישראל".

היא הוסיפה כי נוסף על ההליך הדתי, "צריך למצוא גם יום שמתאים לכל בעלי התפקידים שלקחת - הצלם, הדי.ג'יי, האולם וכו'. היה לנו מזל שהצלחנו לדחות רק בארבעה ימים וזה מה שמחזק אותנו.

"פגיעה כלכלית קשה". רביבו
"פגיעה כלכלית קשה". רביבו | צילום:

"התקשרנו לכל האורחים, הפצנו בפייסבוק וביקשנו מאנשים להעביר את הידיעה מפה לאוזן", המשיכה בת-אל. "אנחנו ממש מקווים שהצלחנו להגיע לכולם ומקווים שהם יירתמו ויגיעו לאירוע".

שרון רביבו, צלם חתונות מאזור ירושלים, סיפר גם הוא על הפגיעה הכלכלית שהוא ועמיתיו למקצוע סופגים בעקבות הסערה. "אנשים מפחדים לקחת את הסיכון. מדובר בהרבה כסף שמושקע באירועים האלה". הוא הסביר כי בעתות מלחמה דוגמת מבצע "צוק איתן" בקיץ האחרון או תנאי מזג אוויר קיצוני - נרשמת ירידה משמעותית בהכנסות של העובדים בענף. "אנחנו מפסידים המון כסף".