התחדש הירי לדרום (צילום: רויטרס)
גראד באשקלון, ארכיון | צילום: רויטרס

מאז החלה הלחימה בדרום גבר ירי הטילים והרקטות לעבר אשקלון. מי שאמורים לטפל בנפגעים בעורף הם הצוותים הרפואיים, אך מה קורה כשמקום העבודה נמצא גם הוא תחת איום הטילים? בית החולים ברזילי באשקלון עבר להיות החזית מאז תחילת מבצע "עופרת יצוקה". מדיון שהתקיים הבוקר בוועדת הפנים של הכנסת עולה שדווקא המתים הם אלו שמעכבים את מיגון בית החולים.

מנהל בית החולים, ד"ר שמעון שרף, אמר בדיון כי "לצורך הקמת האגף הממוגן החדש כבר נאספו 14 מיליון דולר תרומות ותקציב דומה מהאוצר, אושרו כבר תוכניות הבנייה, ונבחר קבלן במכרז לפני למעלה משנה, אך העבודות מתעכבות בגלל קברים עתיקים בשטח האגף שתוכנן".

"הם כבר היו יכולים לסיים את עבודתם", אמר ד"ר דב נחליאלי, ארכיאולוג מחוז דרום ברשות העתיקות, "אבל משרד ראש הממשלה הורה להם להפסיק את חפירות הקברים לפני 5 חודשים". מסתבר ששר התרבות, המדע והספורט, ראלב מג'אדלה, שאחראי על רשות העתיקות, כלל לא היה מודע לסוגיה.

מהדיון עלה שנושא המיגון נדחה בעבר בעקבות מלחמת לבנון השנייה, והעיכוב בבנייה הביא לאבדן תרומות שיועדו לשימוש עד שנת 2008. "השיקולים הפוליטיים גברו על ההיגיון, אפילו בזמן המלחמה. זאת מציאות קפקאית ובלתי נסבלת. בית החולים מנוטרל בגלל ציניות ואטימות של משרדי הממשלה", אמר יו"ר הוועדה, ח"כ אופיר פינס.

נציגי משרד האוצר הודיעו שהם מתנגדים למיגון המבנה הנוכחי בשל העלויות, ומתנגדים לתכנון מחדש של האגף החדש. התגובות מצד חברי הכנסת לא איחרו להגיע: "8 שנים לא עושים שום דבר. זהו מחדל אסטרטגי שזועק לשמיים", אמר בתגובה ח"כ משה גפני. "ממשלת ישראל נכשלה בהגנה על בית החולים באשקלון", הוסיף ח"כ דוד רותם.