כוחות צה"ל שהו בשטחי כינוס באזור עוטף עזה במשך שבועות ארוכים כחלק ממבצע "צוק איתן". טרקטורים שהובאו למקום בכדי לפנות הזבל הרב שהצטבר אומנם פינו את רובו הגדול - אך תושבי האזור טוענים כי לא מעט אשפה נותרה, וכעת הם דורשים לפנותה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בין היתר, בכניסה לקיבוץ נחל עוז, הושארו קרטונים, בקבוקים ושקיות זבל - שמכערות את הסביבה. תמונות דומות נראות גם לאורך הכבישים באזור. התושבים מבהירים כי הם לא מאשימים את צה"ל ולא כועסים על הכוחות שהגיעו למקום בכדי להגן על אזרחי המדינה - אך הם מבקשים לסיים את הניקיונות.

"אחרי הקרבות והמוני החיילים ששהו בשטחי הכינוס בדרום, אנחנו התושבים נשארנו עם דרום מלוכלך", סיפר תושב באזור. "זה הזמן לעשות משהו כדי לנקות את הזבל. אותי מדכא לחזור הביתה כל יום דרך השטח המטונף והמאובק, דווקא בימים בהם צריך לחזור ליופי של הדרום".

"עד ראש השנה יהיה נקי"
"עד ראש השנה יהיה נקי" | צילום:

במועצות האזוריות בעוטף עזה לא נשארים אדישים, ופועלים בשיתוף פעולה מלא עם הצבא על מנת לנקות את הזבל. ביום חמישי האחרון פנו במועצת אשכול לחברת נתיבי ישראל שתנקה את מה שנותר בצדי הדרכים, זאת לצד מאמצי הניקיון שלהם בתוך היישובים ובשטחים הפתוחים, יחד עם צה"ל.

"חברת נתיבי ישראל תחל באיסוף הפסולת שהצטברה בשולי הדרכים הבינעירוניות שבתחום אחריותה בהתאם לתכנית עבודה מסודרת", נמסר מהחברה. "בנוסף לפעולת הניקוי תפנה חברת נתיבי ישראל כוח אדם ומשאבים לתיקון תשתיות הכבישים אשר ניזוקו בימי הלחימה בשל התנועה הערה של כלים כבדים, דחפורים וטנקים, על הכבישים".

"אנחנו עדיין רואים זבל, הרבה בגלל הרוח שעשתה לנו לא מעט בלאגן", סיפרה בשמת גלין, מנהלת האגף לתברואה ואיכות הסביבה במועצה אזורית אשכול. "עם זאת, יש עבודה יפה של הצבא והיום יש הרבה פחות זבל ממה שהיה במהלך המבצע". במועצה מבקשים מהתושבים שיעדכנו אותם על ערימות אשפה שהצטברו. " לפני ראש השנה המועצה תהיה נקייה", היא הבטיחה.

מדובר צה"ל נמסר כי "לאור העובדה כי כוחות צה"ל טרם עזבו את מרחב הגדר וחלק מהשטחים בעוטף עזה, טרם הסתיימו הניקיונות באזורים אלה. עם סיום הפעילות יתבצעו מסדרי ניקיון על ידי המפקדים".