רגעים ספורים לפני ששלום נכנס לניתוח של קטיעת רגלו בגלל סיבוך של פצע סוכרתי, הוא שמע על מרפאה ברעננה שנקראת "המרכז הווסקולארי לרגל סוכרתית". בחשש כבד ובלי ציפיות, ניגש שלום לטיפול. התוצאה: שלוש שנים לאחר שמומחים רבים קבעו שאין ברירה אלא לקטוע, שלום הולך על שתי רגליו.

טובי המומחים בבתי החולים הציבוריים בישראל קבעו שבמקרים רבים בישראל, מטופלים היו צריכים לעבור כריתת רגל. אך למרבה המזל, כמה מהם הגיעו למרפאה ברעננה של פרופ' סטראזשינסקי, וזכה לטיפול שכולל שילוב של אנטיביוטיקה, משחות מרחיבות כלי דם, חמצן, ויטמינים והמון אכפתיות ועקשנות. בכך, הצליח למנוע את קטיעת רגליהם.

הטיפול המהפכני אינו נכלל בסל התרופות, משום שהוא מעולם לא נבחן במסגרת של מחקר קליני רשמי. המשמעות הכספית כואבת מאוד לכיס: סדרת טיפולים ממוצעת עשויה להגיע ל-20 אלף שקלים - והמטופלים נאלצים לשלם, פשוט כי אין ברירה.

כמה מטופלים איבדו את רגליהם לשווא?

אבל איך אפשר להתווכח עם תוצאות כאלה? במרכז הווסקולארי מספרים על מאות חולים שניצלו מכריתה מיותרת של רגליים. דמיינו לעצמכם כמה חולים פספסו ולא עברו את הטיפול פשוט כי לא שמעו על המקום או כי אין להם כסף לממן את עלותו.

ממשרד הבריאות נמסר: "אנו מיידעים את החולים ותומכים בטכנולוגיות לטיפול פצעים קשים, שחלקן נכנסו לסל התרופות בשנה שעברה. משרד הבריאות אינו מקדם מרפאה זו או אחרת".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק