"להצטייד מראש" (ארכיון) (צילום: משרד החקלאות.)
חלק מהעופות שנתפסו | צילום: משרד החקלאות.

פקחי משרד החקלאות תפסו בימים האחרונים כשלושה טון בשר עוף ובשר כבש מוברח שנשחט ללא פיקוח וחלקו הועבר ללא קירור. על פי חקירה ראשוניות עולה כי הבשר היה מיועד לשיווק בנקודות ממכר בצפון הארץ. כשליש מהבשר הוברח משטחי הרשות הפלסטינית ושאר הבשר מקורו בשחיטה מקומית לא חוקית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הבשר המוברח נתפס בחמישה מקרים שונים. בארבעה מקרים מדובר על תפיסה של בשר שמקורו בישראל, ובמקרה החמישי מדובר על הברחת בשר משטחי הרשות הפלסטינית. כל נהגי משאיות הבשר עוכבו לחקירה וכל הבשר שנתפס הושמד. אחת התפיסות התבצעה במשחטה ללא פיקוח.

מקורו של הבשר הוא ב"שחיטה שחורה", כלומר ללא פיקוח של וטרינר, כנדרש בחוק. כמו כן, הובלת הבשר בוצעה ללא קירור, כך שייתכן מאוד שהבשר התקלקל - דבר שעלול להיות מאוד מסוכן אילו היה מגיע לצרכנים.

לדברי מנהל היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות, רואי קליגר, תפיסות הבשר המוברח מבוססות על מידע מודיעיני רחב המאפשר לאנשי היחידה לאתר כלי רכב המבריחים בשר או כל תוצרת חקלאית אחרת, גם כאשר לרכבים מראה תמים לחלוטין.

ממשרד החקלאות נמסר, כי חל איסור על העברת מוצרים מן החי משטחי הרשות הפלסטינית עקב חשש לבריאות הציבור וכן חל איסור על הפעלת מפעלי בשר ללא אישור ופיקוח. במשרד מבקשים מהציבור להקפיד לרכוש בשר במקומות מוכרים הנמצאים תחת פיקוח.