בעוד אנחנו מתמודדים (בקושי) עם גל חום נוסף, כבר בעוד שלושה שבועות נעבור לשעון חורף. הרבה לפני ארה"ב ואירופה, והרבה לפני שיהיה אפילו קצת קר - למה זה קורה וכמה זה עולה?

"קשה להתמודד עם החום, והלחות הורגת", אומרים המבקרים בחוף הים שמנסים להימלט ממזג האוויר הקיצוני. אבל במקום להיות בים, בעוד שלושה שבועות גם הם יאלצו לבלות בבית, כי כבר ב-18:00 בערב יהיה חשוך. "זה עצוב שכל כך מהר משנים לנו את השעון. עדיין חם, עדיין יש אור ועדיין אפשר ליהנות מהקיץ", טוענים המתרחצים.

היתרונות של שעון הקיץ הם בעיקר כלכליים, חיסכון באנרגיה ועוד שעת עבודה ביום שווים לקופת המדינה כ-100 מיליון שקלים בשנה. "אם שעון הקיץ היה נמשך כמו שהוא נמשך באירופה ובארה"ב, קרי עוד חודשיים היינו חוסכים עוד עשרות מיליונים", מעיד רובי גינת, סמנכ"ל רגולציה בהתאחדות התעשיינים.

הפסד של 100 מיליון שקלים בשנה

אבל מעל הכל, מדובר בעוד שעה של חיים. באמצע החגים, כשהילדים נמצאים בחופש ורוצים לשחק בחוץ - הכל נהייה חשוך מוקדם מאוד. "זו טרגדיה וחוצפה גדול, הילדים לא יכולים ללכת לגינה", אומרת דיקלה, אמא לילדים.

אז למה לא באמת? מדובר בחוק שנועד להקל על הציבור הדתי, כדי שיקום לתפילות הבוקר כשאור בחוץ ויסיים את צום יום כיפור שעה אחת קודם. "זאת איוולת, דבר מקומם שעולה לנו כל שנה מיליוני שקלים. מבזבז חשמל, פוגע בסביבה, פוגע באורחות החיים של כולנו", מסביר בזעם ח"כ ניצן הורוביץ. "והכל למה? בגלל תכתיב כפייה של קומץ עסקנים חרדים שבכלל אין לו שום קשר לדת", מוסיף הורוביץ.

באירופה שעון הקיץ מתחיל בסוף אוקטובר, בארה"ב רק בתחילת נובמבר ובבריטניה אפילו שוקלים שעון קיץ תמידי כדי לחסוך. אבל במשרד הפנים מתעקשים: "מדובר בחוק שעבר בשלוש קריאות בכנסת ואי לכך על פי המצב הקיים אנו מחויבים לכבד את החוק ככתבו וכלשונו".

אם זה מנחם מישהו, אנחנו לא לבד. כבר לפני שבוע עברו שכנינו הפלסטינים לשעון חורף כדי להקל על הצמים בחודש הרמאדן. בעוד שלושה שבועות נצטרף גם אנחנו אליהם לחורף מקומי לוהט במיוחד.