נעלמו מהצלחת? ירקות בסופרמרקט (צילום: חדשות 2)
נעלמו מהצלחת? ירקות בסופרמרקט | צילום: חדשות 2

קחו לכם תפוחים ותמרים: דוח תמונת המצב של ילדי ישראל שהגישה היום (א') המועצה לשלום הילד לנשיא המדינה שמעון פרס העלה תמונת מצב מדאיגה לגבי אורח חייהם של ילדי ישראל, ובפרט התזונה. על פי הנתונים, בשנת 1998 אכלו כ-85% מילדי ישראל פירות וירקות בכל יום, ואילו בשנת 2011 המספר צנח לכ-42% בלבד. הנתון המדאיג מעלה את השאלה - מה קרה ב-13 השנים האלה?

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אני לא מופתעת בכלל", הסבירה הדיאטנית דוקטור מאיה רוזמן. "אני חושבת שהאשמים העיקריים בכך הם ההורים. הם עסוקים יותר מבעבר, ולכן מתפשרים עם הילדים ונמנעים מעימותים איתם, גם על האוכל". רוזמן ציינה כי הורים רבים לא מודעים לקשר ההדוק בין תזונה לבריאות.

לדברי דוקטור רוזמן, הבעיה טמונה גם בשינוי במגוון ובשיווקם של החטיפים. "אפילו שעברו רק 13 שנים, יש עלייה גדולה בשפע החטיפים, כשהייתי ילדה היה רק במבה. משכנעים אותנו שזה בריא, עם ויטמינים או אפוי - אבל זה לא נכון. פשוט למדו למכור את החטיפים טוב יותר", הדגישה.

ד"ר מאיה רוזמן (צילום: חדשות 2)
דוקטור מאיה רוזמן | צילום: חדשות 2

אז מה עושים? "תמיד שמתי מלפפון או חצי פלפל אדום על הצלחת של הילדים שלי יחד עם הפסטה, ואמרתי להם קודם לאכול את זה. זה לא היה נתון לויכוח, בסוף הם התרגלו ועכשיו הם אוהבים סלט. כשילדים רעבים, הם יאכלו גם את הירקות", סיפרה הדיאטנית, והוסיפה כי ככל שמתחילים לאכול ירקות מוקדם יותר - קל יותר להתרגל לכך בהמשך. "ניתן גם לחתוך את הירקות בצורה יפה ויזואלית, דבר שעשוי לעודד את ילדים הקטנים יותר".

נתון מעניין נוסף הוא אחוז הילדים במגזר הערבי שאוכלים ירקות או פירות בכל יום - כ-10% יותר מבמגזר היהודי. "ייתכן שהסיבה לכך היא ששיעור האימהות העובדות במגזר הערבי נמוך יותר מבמגזר היהודי, ובבית קל יותר לבשל ארוחות מסודרות", ציינה הדיאטנית. היא סיכמה: "אנחנו אחראים לבריאות ילדינו, ואי אפשר להתפשר על כך. אם הילד היה נעצר באמצע הכביש ומסרב לזוז, הייתם מתפשרים אותו?".