עישון, חייל מעשן סיגריה (צילום: דובר צה''ל)
טיפול שעלה ביוקר, אילוסטרציה | צילום: דובר צה''ל

גמילה יקרה: גבר ישראלי בן 52 שניסה לפני כעשור להיגמל מעישון פנה לבית החולים "בילינסון" על מנת להשתתף בתכנית חדשנית, באותה העת, לגמילה מניקוטין. כתוצאה מהתרופות שנטל לקה הגבר בדיכאון קליני והשבוע הורה בית המשפט לפצותו בסכום עתק של כ-1.4 מיליון שקלים, כך מפרסם הבוקר העיתון "ידיעות אחרונות".

הגבר, אב לשלושה, פנה לפני כעשור לבית החולים "בילינסון" על מנת לטפל בהתמכרות הטורדנית. כחלק מתכנית הגמילה נאלץ המטופל לעבור סדרה של זריקות ונאלץ לנטול תרופות אנטי פסיכוטיות שנועדו להקל על גופו להתמודד עם המעמסה הפיזית של תהליך הגמילה.

הכדורים שבהם השתמש יצרו אצל המטופל תגובה הפוכה מהרצוי, הוא סבל מהתקפי חרדה ובכי תכופים, מנדודי שינה ומתופעות לוואי רבות נוספות. בעקבות הידרדרות מצבו פנה הגבר לבית חולים פסיכיאטרי שם אובן כי הוא סובל מדיכאון קליני.

4,000 בני אדם נוספים עברו את הטיפול

בתגובה החליט לתבוע את בית החולים "בילינסון" בגין הטיפול הליקוי שפגע משמעותית באיכות חייו. בשבוע שעבר פסק בית המשפט המחוזי בירושלים לטובתו והורה לבית החולים לפצותו בסכום של 1.4 מיליון שקלים.

הטיפול שבוצע בו, כך מסתבר, לא עולה בקנה אחד עם דרישות משרד הבריאות ולא עומד בסטנדרטים של המשרד הממשלתי. השופטת תמר בזק רפפורט קבעה כי התובע סובל מנכות בשיעור של 50% כתוצאה מהטיפול הלקוי. "שימוש בתרופות אנטי פסיכוטיות לצורך גמילה מעישון הוא בבחינת ניסוי רפואי בבני אדם", כתבה השופת בפסק הדין.

כ-4,000 בני אדם נוספים השתתפו בתכנית הגמילה המדוברת אך לא התקבלו דיווחים על מקרים דומים. למרות זאת החליטו המשתתפים להגיש תביעה ייצוגית נגד בית החולים. בית המשפט הורה לפצותם בסכום של כ-1,500 שקלים לכל מטופל.

 רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק