שיא של כל הזמנים בצריכת החשמל בישראל נמדד היום בסביבות השעה 15:00. חברת החשמל מדווחת כי הביקוש לחשמל הביקוש לחשמל במשק בישראל הגיע ל-10,600 מגוואט.

חברת החשמל סיפקה כ-10,050 מגוואט ואת כל השאר סיפקו יצרני החשמל הפרטיים וכן עסקים שנמצאים בהסכמים עם חברת החשמל. יכולת הייצור של חברת החשמל עומדת היום על 10,800 מגוואט.

שיא הביקוש הקודם נרשם ב-30 בינואר 2008 ועמד אז על 10,200 מגוואט. השיא שלפני כן נרשם ב-29 ביוני 2007 ועמד על 10,070 מגוואט חשמל.

חברת חשמל מבקשת: דחו שימוש במוצרים צורכי אנרגיה

בשל החום הכבד והחשש מעומסים במערכת החשמל. בעקבות זאת קוראת חברת החשמל לציבור להימנע משימוש במכשירים בעלי הספק חשמלי גבוה בשעות הבוקר, ולדחות זאת לשעות הערב המאוחרות, או מחר בשעות הבוקר המוקדמות.

חברת החשמל מבקשת לדחות את השימוש במדיחי כלים, מכונות כביסה, תנורי אפייה, כיריים חשמליים ודודי חשמל. בנוסף מציינים בחברת החשמל כי מומלץ לכוון את המזגן לטמפרטורה של 25 מעלות.

כדי להימנע מהתייבשות מומלץ לשתות הרבה מים, ואם כבר יצאתם מהמזגן שאותו כיוונתם ל-25 מעלות, מומלץ לצאת עם כובע ומשקפי שמש.

בכל הארץ: יותר מ-30 מעלות

אם הייתם אמיצים מספיק כדי לצאת החוצה, בוודאי זכיתם לחוויה הלא מאוד נעימה של חום כבד, שמש קופחת, וטפטופי זיעה במורד הגב.

היום הוא היום הראשון של עונת הקיץ, ואיזו דרך טובה יותר לפתוח את העונה מאשר שרב כבד? הטמפרטורות בכל הארץ גבוהות מהרגיל ובכל הארץ נמדדות מעל 30 מעלות: בקצרין עד 36 מעלות בצהריים, בחיפה עד 34 מעלות וכך גם בתל אביב ובירושלים - ובבאר ובאילת יירשמו בשעות הצהריים 41 מעלות.

ספרו לנו איך אתם מתמודדים עם החום ושלחו תמונות לפייסבוק של חדשות 2

איך החיות בספארי מתמודדות עם החום?

לא רק בני האדם סובלים מהחום - גם החיות סובלות. שגית הורוביץ דוברת הספארי ברמת גן סיפרה בשיחה עם ערוץ החדשות כיצד בעלי החיים מתמודדים עם מזג האוויר: "כמה ימים לפני גל החום אנחנו ממלאים את כל האגמים וכל הבריכות במים, כדי שהם יוכלו להיכנס מתי שהם רוצים", אמרה הורוביץ והוסיפה: "הפילים מאוד אוהבים שמשפריצים עליהם מים".

אחד הצ'ופרים שנותנים לדובים השעירים הוא ארטיק דג. הנה המתכון: לוקחים דלי גדול וממלאים אותו במים ובתרכיז של מיץ פטל. בתוך זה מערבבים הרבה פירות, ירקות, דגים ועופות. את כל זה מכניסים למקפיא למשך 3-4 ימים עד שהוא קופא לגמרי, ואז זורקים אותו לדובים. לקופים שלא אוכלים דגים ועופות מכינים את אותו הארטיק, עם פירות בלבד.