לפני 10 שנים היה בישראל חולה אחד בלבד שקיבל אישור להשתמש בקנביס רפואי - מריחואנה - היום יש בארץ 10,000 חולים כאלה, שמעשנים, אוכלים או מטפטפים קנביס, והמדינה היהודית נחשבת לשיאנית עולמית בשימוש בצמח.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בכל פעם שהמשלוח מגיע, סוגרים את החנות. מאחורי הסורגים ממיינים שוקלים ומסדרים במגירות - ורק אחר כך מספיק בטוח להכניס את החולים. "דורית", "ארז" ו"אור" הם סוגים של קנביס ובחנות של "תיקון עולם" בתל אביב אפשר לקנות חוקית לגמרי את הסם האסור - בתנאי שיש לך רישיון לקנביס רפואי. אז, תוכל לבחור בין שלל האפשרויות.

מעיין וייסברג, מנהלת פרויקטים ב"תיקון עולם", מפרטת: "יש קודם כל את האפשרות לעשן -יש לנו את הסיגריות המגולגלות מראש, יש לנו את השמן קנביס שלנו, יש את האופציה של הקפסולות שיכולות להיות מלאות גם בזנים השונים וגם בחוזקים שונים. יש לנו את כל סוגי המזון שלנו - אם מדובר בבראוניז או בעוגה אישית, יש גם עוגיות".

"הייתי בהלם כשהרופאה המליצה על מריחואנה. ההלם עבר לי מהר"

קנאביס (צילום: חדשות 2)
מגוון אפשרויות לבעלי האישורים. תיקון עול | צילום: חדשות 2

לקובי פרידמן יש כבר יותר מ- 4 שנים רישיון לקנביס רפואי. הוא סובל מסכרת, פריצת דיסק בעיות לחץ דם וטרשת וניסה במשך שנים את כל התרופות שיש נגד כאבים. "לא ידעתי שזה קיים", הוא מספר. "הייתי בהלם שאותה רופאה אמרה לי שהיא הולכת להמליץ לי על מריחואנה רפואית. ההלם עבר לי מהר".

60 גרם בחודש רשמו לו הרופאים ומאז הוא מצליח לחיות עם הכאבים. "לפעמים אני משתמש פעמיים ביום, לפעמים חמש, לפעמים פעם אחת - תלוי ברמות הכאבים. זה עוזר לשינה, מפחית כאבים, נותן אפשרות לתפקד כל היום, ערנות, מיקוד".

"צריכים לעמוד על המשמר"

קנאביס, מריחואנה (צילום: חדשות 2)
"עוזר לשינה, ערנות, מיקוד". מריחואנה רפו | צילום: חדשות 2

ד"ר סילביו בריל, מנהל היחידה לטיפול בכאב בבית החולים איכילוב, מספר: "הביקוש הוא אדיר, קשה לתאר כמה חולים באים רק לצורך קבלת קנביס בכל המרפאות. אני חייב להגיד שבחלק לא קטן מהמטופלים זה עוזר".

מנגד, מדגיש ד"ר בועז לב, משנה למנכ"ל משרד הבריאות את הסכנות בשימוש בקנביס: "זה צמח, זה סם שמוגדר מסוכן ואנחנו צריכים לעמוד על המשמר. זאת לא תרופה - היעילות והבטיחות שלה לא מוכחים כדרך שמתעסקים בתרופות".