שביתת הרופאים - הסוף? ראשי הרופאים השובתים ואנשי משרד האוצר הצליחו להגיע להסכמות, זאת בתום משא ומתן מרתוני שארך כמעט שתי יממות, ולאחר 157 ימי שביתה. ראשי ההסתדרות הרפואית מציגים בשעה זו בפני מזכירות הארגון את ההסכמות, ובהן פיתרון כל הנושאים שהיו שנויים במחלוקת עד כה.
נציגי הרופאים יצאו מרוצים בתום הדיון המרתוני, וכעת ד"ר ליאוניד אידלמן מציג את עיקרי ההסכם לקראת אישור. למרות התקווה הגדולות, היועצים המשפטיים של שני הצדדים דנים גם הם בכמה אי הבנות בנוגע להסכמות, שייתכן וייקשו על חתימת ההסכם הסופי.
פרטי טיוטת ההסכם עדיין לא ידועים, אולם מדובר ככל הנראה בהסכמה על העלאת שכר הרופאים בכמעט 50 אחוזים, ובהתחייבות של הרופאים שלא לשבות במשך 8 השנים הקרובו. אם מזכירות ההסתדרות הרפואית תאשר את ההבנות - ייתכן מאד שההסכם עם האוצר ייחתם עוד היום וסכסוך העבודה הממושך יסתיים.
אך לא כל הרופאים תומכים במתווה החדש. מחוץ לבניין ההסתדרות ברמת גן, בו דנה המזכירות בהסכם המתגבש, מפגינים כמה עשרות רופאים מבתי החולים באזור המרכז במחאה על ההבנות שלא מקובלות עליהם. גם בחיפה יצאו עשרות רופאים מבית החולים רמב"ם, וצועדים ברחובות עם שלטי מחאה נגד ההסכם המתגבש.
המתמחים: "הרופאים מכרו אותנו בזול"
"אם ההסכם המתגבש הוא כפי שאנחנו יודעים עליו, הרופאים מכרו אותנו בזול", אמרה ד"ר דנה יוספי, מתמחה בבית החולים רמב"ם, בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט. "אנחנו מחפים על כל הרעות החולות של המערכת. באיזשהו שלב הדבר הזה יתמוטט, יש גבול לכמה אפשר להעמיס עלינו".
ד"ר יוספי ציינה כי "מדברים על העלאת שכר ב-50 אחוזים – אבל בסוף זה יוצא משהו כמו 2 אחוזים בשנה, ואפילו זה לא. אנחנו רוצים לראות שינוי משמעותי יותר. הם משחקים בתלוש שכר, מזיזים לפה ולשם, ובסוף יוצא כמעט אותו דבר".
מחלוקת בנוגע לפריסת ההסכם
לפני כשבוע הסכימו הרופאים והאוצר למנות את ד"ר יצחק פטרבורג, מי שהיה מנכ"ל סלקום וקופת חולים כללית, למגשר בין הצדדים. פטרבורג הסכים לבטל את נסיעתו לחו"ל לצורך המינוי בשעה שכבר הגיע לשדה התעופה בן גוריון.
במהלך הגישור בין הצדדים נידונו סלעי המחלוקת בין האוצר לרופאים: שעון הנוכחות, מסגרת העלות של ההסכם, משך עלות ההסכם ואופן פריסתו לאורך הזמן. נציגי הרופאים דרשו לקבל חלק ניכר מתוספת השכר בשנים הקרובות, בעוד שהאוצר ניסה לדחות את מועד מתן רוב התוספות במשכורות.
עם זאת הודיעו הרופאים כי במהלך שבוע הגישור ישבשו העבודה בבתי חולים, והציגו בבית המשפט לוח זמנים לעיצומים מתונים שאינם כוללים שביתות.