רובנו יודעים שביטוח חיים הוא דבר נחוץ - לכל צרה שלא תבוא. אובדן היכולת להתפרנס עשוי לפגוע קשה בהכנסות המשפחה ובמקרים מסוימים אף למוטט אותה. למרות זאת, תפיסה זו לחלוטין לא משקפת את המציאות בפועל. מתברר שהזוגות הצעירים בישראל, לא ממש בקיאים במה שאמורה להיות אחת ההחלטות החשובות בחייהם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

גיל יניב, המשמש משנה למנכ"ל בחברת הביטוח מגדל אומר בקשר לביטוחי החיים: "קיימת בורות גדולה בקרב ההורים הצעירים, המוטרדים מדברים אחרים כמו דאגות לבריאות ולמגורים".

על פי מחקר חדש, ל-41% מן ההורים לילדים עד גיל שלוש אין כלל פוליסת ביטוח חיים. מבין אלו שרכשו את הפוליסה, רק מחצית שינו או הרחיבו אותה לאחר לידת הילד הראשון.

"לחסוך מיליון שקל משמעו לחסוך 60-80 שקלים בחודש"

שחר לוי, מנכ"ל רול ייעוץ פיננסי, מנסה לעשות סדר במספרים: "כאשר מדברים על תמיכה בילד, אם נבצע חישוב של צורך ב-3500 ₪ לחודש במשך 25 שנים, נגיע לסכום של מיליון שקלים. מיליון שקלים עולים לאדם צעיר בין 60-80 ₪ בחודש בסך הכל".

חוסר המודעות הוא תופעה נפוצה המהווה חסם מרכזי בכל הנוגע לביטוח חיים. 54% מההורים הצעירים לא יודעים איזה סכום תצטרך משפחתם במקרה של מוות. הם חוששים כי מקורות ההכנסה שיישארו למשפחה לא יספיקו בכדי לשמור על רמת חיים סבירה, אך לא עושים דבר בנידון.

לוי מוסיף כי "כדאי לבצע איתור צרכים שמשמעו בדיקה של הסכום שייחסר למשפחה בכל חודש למקרה ואותו אדם לא יחזור. כלומר, כמה כסף תצטרך המשפחה בכדי לחיות בכבוד.

רכישת ביטוח חיים היא החלטה שעשויה להשפיע דרמטית על חיי המשפחה ואיכות חייה, ועל פי הנתונים הישראלים מגלים רמת מעורבות נמוכה וחוסר מודעות בתחום.