מוהלים הופכים למועלים - על גבם של חלשים (צילום: רויטרס)
רשמית: ברית מילה היא גם בריאה. ארכיון | צילום: רויטרס

הטקס היהודי הנערך לכל זכר בן שמונה ימים הוא, כך מתברר, לא רק מסורת ארוכת שנים - אלא גם אמצעי שמפחית את הסיכון להידבק באיידס. ממחקר ייחודי שערך האו"ם בדרום אפריקה עלה כי לגברים שאינם ערלים סיכוי נמוך יותר להידבק בנגיף.

בעקבות התוצאות שעלו, פרסמה תכנית האו"ם למאבק באיידס הודעה חגיגית שלפיה הארגון "מברך על התגליות החדשות, שמגבות את הטענות מהעבר שלפיהן יש לברית המילה יכולת למנוע את ההדבקה בנגיף בין גברים". עוד נכתב בהודעה כי "מדובר במחקר הראשון שהצליח להוכיח באופן חד-משמעי את האפקטיביות שיש בהסרת העורלה למניעת התשפטות האיידס". 

המחקר המדובר נערך במשך שלוש שנים בקרב כ-20 אלף בני אדם בני 15 ומעלה, בעיר הדרום-אפריקנית אורנג' פארם. בתקופה שבה נערכה הבדיקה, הציעו החוקרים לאלפי גברים לעבור ללא תמורה הליך של ברית מילה. התוצאות הסופיות הצביעו על ירידה חדה של 55% בהיקף הנשאים ונסיקה חדה עוד יותר של 76% החוזים במספר מקרי ההידברות.

עוד נמסר מהאו"ם כי במדינות רבות באפריקה מעודדים גברים לעבור ברית מילה, כחלק מהמאבק בהתפשטות הנגיף ביבשת השחורה. אחת המדינות שכבר קידמו יוזמה דומה היא קניה, שבה נימולו בתוך כשלוש שנים כ-300 אלף גברים.

לפי תכנית ממשלתית שאמורה לצאת לפועל בטנזניה, אמורים כשלושה מיליון בני אדם לעבור ברית מילה בתוך חצי העשור הקרוב. בסוואזילנד, שמחזיקה בתואר המפוקפק של שיאנית מדינות אפריקה שבהן נגועה האוכלוסיה באיידס, מוצע לגברים להסיר את עורלתם בחינם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפיייסבוק