כשיאיר ומיכאל ממושב צופר שבערבה ביקרו באירופה וראו את העגבנייה המנומרת, אמרו להם שהיא פשוט לא יפה. אז הם ייבאו את הזן לערבה, גידלו אותו בתוך חממת הניסיונות שלהם, והיום עגבניית הנמר היא הדבר החם בשווקים ביבשת. והם לא לבד בתחום פיתוח הזנים השונים והמשונים של הפירות והירקות.

איתי גל מעין יהב החליט לתלות את הגידולים שלו. אבטיחים, מלונים - במקום על הקרקע, בחממה של איתי הכול גדל באוויר. "אבטיח אוכלים בקיץ ועל איכות מוכנים לשלם", הוא מסביר את ההתלהבות האירופאית וההזמנות הרבות. "יש פריקים לאבטיח, ואחד כזה יש לו שוק".

בסוף החודש הבא, ביום הפתוח בערבה, נוכל גם אנחנו לראות ואף לטעום מכל הנפלאות הללו. "יהיה אפשר לראות פיתוחים מילונים זני עבניות פלפלים ובריאים", מבטיח איילון גדיאל, מנהל מו'פ ערב תיכונה וצפונית. אז בדרך הארוכה לאילת, מומלץ לבקר את חקלאי הערבה, לטעום קצת אבטיחים תלויים או עגבניות ורודות, ולהרגיש אולי קצת באירופה.