תופעת "מוות בעריסה" כהסוואה לרצח (צילום: רויטרס)
תסמונת "מוות בעריסה" כהסוואה לרצח | צילום: רויטרס

מחקר ייחודי מסוגו מציג נתונים מצמררים לפיהם חלק ממקרי המוות שמדווחים כ"מוות עריסה", הם למעשה מקרי רצח של הורים את ילדיהם. העיתון "מעריב" מציג הבוקר את נתוני המחקר שנערך בבית החולים "אסף הרופא" החושף כי מתוך המקרים המדווחים כ"מוות בעריסה", כשליש - מקורם בהורים אשר חומקים מדין תחת הנימוק שמדובר במוות טבעי.

תסמונת "מוות בעריסה" היא תופעה שכיחה, ובה תינוקות מתים באופן פתאומי תוך כדי שינה. למרות המחקר הרב אין הסבר מדעי ברור לתופעה. התסמונת הינה הגורם הנפוץ ביותר לתמותת תינוקות עד גיל שנה. בישראל מדווחים על כ -40 מקרי מוות בעריסה.

המחקר המציג נתונים מזעזעים נערך על ידי ד"ר ענבר הרטמן, רופאת ילדים. ד"ר הרטמן מעריכה כי כ-30% ממקרי המוות של תינוקות בישראל אינם נגרמים ממוות טבעי אלא מרצח או הריגת התינוק על ידי הוריו. ההורים מדווחים על מות התינוק כנגרם מתסמונת "מוות בעריסה" וכך לא נפתחת כנגדם חקירה פלילית ואינם אינם עומדים לדין. על פי המחקר, מדובר בכ-8-16 מקרי מוות בשנה.

הסיבה לכך שההורים אינם עומדים לדין ולא נושאים באחריות הפלילית למעשיהם נעוצה במערכת המשפט בארץ. החוק בישראל אינו מחייב את נתיחת גופות התינוקות לאחר שהגיעו ללא רוח חיים לבית החולים, כך שלא ניתן להתחקות אחר סיבת המוות.

"בישראל קיימת הערכת חסר חמורה של מספר התינוקות הנרצחים בידי הורים בגלל המצב הזה", אמר ד"ר הרטמן, לעומת מדינות מערביות אחרות בהן החוק מחייב כי ילד שמגיע ללא רוח חיים לחדר מיון לא ישוחרר לקבורה בלי נתיחה לשלילת התעללות.

 רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק