ועדת הבריאות של הכנסת קיימה היום דיון סוער בנושא הסדרת השימוש בקנאביס רפואי בישראל ובהקשחת המדיניות בנוגע למתן רישיונות לחולים. את הדיון העברנו בשידור חי בחדשות 2 באינטרנט.  

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הסיבה לשינוי הנהלים והחמרתם היא החשש שהמריחואנה הרפואית מגיעה לידי משתמשים שאין בידם אישור רפואי לצרוך אותה. לטענת חולים שהגיעו לדיון, השינוי במדיניות גורם להם לסבל רב, היות שהם זקוקים לקנביס הרפואי כדי לתפקד ביום יום. כמו כן משתתפים בישיבה מנכ"ל משרד הבריאות פרופסור רוני גמזו, מגדלים ומשווקים, נציגי משרדי הממשלה, בתי החולים וארגוני הרוקחים.

בפתח הישיבה הצהיר ח"כ אילן גילאון (מרצ) המשמש גם כיו"ר השדולה לשוויון בבריאות כי לא יחדול ממאמציו למנוע מאנשים כאב. "מבחינת מידת הנזק - יש תרופות מסוכנות יותר מהקנביס", הצהיר גילאון. "הנגישות צריכה להיות מיידית יותר, זמן המתנה קצר יותר. נפסיק להיות שבויים לדעות קדומות ופחד".

"כעשרת אלפים חולים משתמשים כיום בקנאביס רפואי. משרד הבריאות מחויב להסדיר את הנושא למען רווחת החולים", אמר לקראת הישיבה יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ, "נבקש מהמשרד לביטחון פנים להבהיר את הדיווחים לפיהם גורמי עולם תחתון מעורבים בתחום ויש זליגה של החומרים בעוד שעד כה לא הוגש ולו כתב אישום אחד בנושא. נבקש להבין מדוע המדינה לא מסדירה ייצוא של החומרים והאם מופעלים לחצים מצד חברות התרופות, שחוששות ששימוש בקנביס רפואי יגרע מהכנסותיהם, על הפקידות הבכירה במשרד הבריאות?"

"לאפשר טיפול בקנאביס לכל מי שזה מסייע לו"

"אין מחלוקת על התועלת של הקנאביס. היום אנחנו צריכים ללכת לקראת מדיניות של טיפול בקנאביס בכל חולה שהחומר הזה יועיל לו", קראה ח"כ תמר זנדברג שהדגישה כי אי אפשר לתחום מכסה מסוימת של חולים שזקוקים לכך. "הצעד ההגיוני זה לשפוט את המצב הקיים לפי מספר החולים שזקוקים לקנאביס".

"הטיפול בנושא חלוקת מרשם לקנאביס צריך להיות על ידי רופא מומחה לאותה מחלה ומטפל באותו חולה. הגוף שמטפל בכך היום במשרד הבריאות לא רואה את החולה עצמו. על סמך הדיאגנוזה של החולה צריכים להמליץ על הטיפול", הוסיפה ח"כ זנדברג. "בואו ניצמד לדיון הרפואי. אין צורך בהחתמת החולה על ויתור חיסיון רפואי או החרמת רישיון", קראה.

"רק הקנאביס הרפואי הציל את הבן שלי"

הבן שלי מתמודד עם סרטן במוח כבר יותר משנה ורק הקנאביס הרפואי הרגיע לו את הכאבים", סיפר יעקב כהן, אב לילד בן 7 וחצי החולה בסרטן. "הבן שלי היה בתת משקל, הקיא כל הזמן והגיע למצב של 15 וחצי ק"ג. התייעצתי עם רופאים שהמליצו לדבר במושגים של חשיש. קיבלנו את הרישיון לשימוש בו רק אחרי כמעט חודש ומאז הילד עלה במשקל והספיק להקיא", סיפר.

"לקח לנו כמעט חודש לקבל את רישיון השימוש וזה היה סיוט. רק בגלל שאיימתי על איזו עיתונאית קיבלתי את הרישיון מהר יותר. רק אחרי שהבן שלי המשיך לרדת במשקל קיבלנו את הרישיון. היום הוא שוקל יותר ומתמודד עם זה יפה", הוסיף כהן.