מתמחים ורופאים בשביתה (צילום: חדשות 2)
מרד הרופאים המתמחים מגיע לפריפריה | צילום: חדשות 2

הרופאים המתמחים בפריפריה מצטרפים למאבק שמנהלים במשך שבועות חבריהם במרכז, וכמה מהם הגישו בימים האחרונים מכתבי התפטרות להנהלת בתי החולים "סורוקה" בבאר שבע ו"העמק" בעפולה.

מדובר בפעם הראשונה שמתמחים בפריפריה מגישים את התפטרותם. ה"מרד" של המתמחים המתפטרים התרכז עד כה בבתי חולים בערי המרכז. על פי ההסכם שנחתם בין משרד האוצר לבין הרופאים בסוף חודש אוגוסט האחרון, רופאים בפריפריה יזכו לתוספות שכר הגבוהות בכ-20% מאלה שבמרכז, וכי תשלום התוספת יינתן להם על פני שלוש שנים בלבד, לעומת שמונה שנים במרכז. רופאים צעירים שיעברו לפריפריה למשך ארבע-שש שנים יזכו במענקים בגובה 300-500 אלף שקל, ומי שיתמחה במקצוע המצוי במצוקת כוח אדם יזכה בתוספות שכר בשיעור של עד 70%.

על כן, כל הרופאים שהגישו עד כה מכתבי התפטרות הם אלה אשר עובדים בבתי חולים הממוקמים בין ראשון לציון לחיפה, לצד שני בתי חולים בירושלים. הנתונים האלה חיזקו אז את הטענה כי ההתנגדות החריפה להסכם שנחתם בין ההסתדרות הרפואית למשרד האוצר, מגיעה רובה ככולה מרופאים המועסקים בבתי החולים במרכז הארץ - שהבינו כי ההסכם שהלך והתרקם צפוי להיטיב במיוחד עם הרופאים בפריפריה.

כעת, מתברר שבשטח המציאות היא שונה. בימים האחרונים הוגשו 16 מכתבי פיטורין להנהלת "סורוקה" ולהנהלת "העמק". שישה מתוכם נמשכו בחזרה, בעקבות לחץ שהפעילו מנהלי בתי החולים. בנוסף, עשרות רופאים מתמחים נוספים מאזורי הפריפריה, שוקלים להגיש מכתבי התפטרות בימים הקרובים. לטענתם, ההסכם לא מספיק טוב עבורם. וכי על אף ההטבות שניתנות לעובדים בפריפריה, גם הם לא מעוניינים לעבוד תחת ההסכם החדש.

עד כה התפטרו כמעט 800 רופאים ברחבי הארץ, כ-750 מהם מתמחים והיתר רופאים בכירים ומומחים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק